Öland

Portskjulet i Björnhovda

Jag bloggar om det här stället varje år, men det blir aldrig gammalt. Snarare bara bättre för varje år som går.

I Björnhovda i Färjestaden ligger det här underbara lilla Portskjulet, som håller öppet varje dag mellan 11-18 utom måndagar. Man kan köpa det som finns för dagen, och betala med pengar i en låda eller med Swish.

Enda stället jag vet på Öland där det växer kiwi!

I växthuset på baksidan växer världens godaste vindruvor. De är utan kärnor och när de är som allra bäst mogna smakar de riktigt sött.

Vi fick med oss några lika söta päron hem, från trädet som växer bakom huset.

Här finns det svart basilika, som piffar upp vilken sallad som helst. Den vanliga basilikan går inte av för hackor den heller, smaken av den är så kraftig att den drar åt lakrits.

De har självplock på både jordgubbar och hallon. Så här års brukar man ju inte få tag på svenska jordgubbar, men här växer en sen sort som smakar sött och gott, och jag tänker plocka och äta av den så länge det bara går! Det är LYX med färska bär, speciellt om de vuxit bara en promenad bort från ens eget hus, under helt ekologiska och obesprutade omständigheter.

Här bor också världens gladaste hund, som älskar att äta bär! (Och dricka vatten ur kanna.)

Hit ska vi garanterat åka på Ölands Skördefest nu till helgen! På lördag från kl 13.00 kommer White Guide-kocken Claudio som brukar hämta sina örter och grönsaker här att stå i trädgården och göra borlottisoppa över öppen eld på gårdens ekologiska bönor och grönsaker. Såvida det inte spöregnar då, men det tror jag inte att det gör. Ölands Skördefest brukar bjuda på vackert väder.

26 september, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration