Andra Fest Reportage Vegetariskt

Matbloggsträff De Luxe

Här kommer då det officiella De-luxe-inlägget om vår jätteroliga träff i Småland i helgen! Vi samlades runt lunchtid i hemkunskapsköket i den lokala skolan, där fantastiska Amy redan hunnit skriva ner de indiska recepten åt oss samt handlat hem alla ingredienser. Gun och jag började med att göra lite raita.

Anki och Olof satte fart med några grönsaksbollar som skulle friteras.

Emmy och jag satte fart med en drink. Den stod inte med på listan, men alla var sugna på en Remsan-drink, och vi är ju inte så svåra.

Godkänt?

Godkänt!

Olof och Anki hackade och rev grönsaker för glatta livet…
…som sedan formades och friterades.

Amy som var vår indiska matguru inspekterade och godkände. Bättre arbetsledare får man leta efter!

Sofie, Emmy och Håkan fixade med huvudrätten, som bestod av nötfyllda grönsaker i en gryta. Helt fantastiskt god var den, godare än det mesta jag åt på restaurangerna i Bombay för två år sedan. Håkan hade för övrigt gjort egen korv från grunden som vi alla fick smaka framåt småtimmarna. Respect, Håkan!

Kim, Gun och jag står och spanar på vad de andra gör. Gun och jag gjorde chapatibröd, som man ser till höger i stekpannan. Sådana gjorde jag faktiskt tillsammans med syrrans indiska svärmor i julas, så jag var ytterst mallig och kunde säga att ”Chapati? Jaja, det har man ju gjort förr”.

Matbloggare dokumenterar maten! I rutigt förkläde står supercharmiga Sofia.

ICAs tidning Buffé var ju som sagt på plats och gjorde ett reportage om det hela, och vi var alla eld och lågor över att få vara med när ett reportage gjordes för en tidning med en så stor läsarkrets som Buffé har. Två miljoner, i runda slängar.

Buffés chefredaktör Tony stylade maten i reportaget. Det märktes att de var rutinerade och hade öga för vad som gjorde sig på bild. De hade också ett imponerande tålamod, det hör nog inte till vanligheten för dem att bli fotade av en hel hord matbloggare medan de jobbar, och ha sällskap av minst fem andra kameror som cirkulerar över maten de fotar likt en katt kring het gröt.

Här har vi Olofs och Ankis friterade grönsaker som smakade finfint tillsammans med tomatsalsan som de även gjorde.

Till efterrätt åt vi något fantastiskt gott som jag med stolthet tänker bjuda syrrans svärmor på när hon kommer hit i höst; en söt morotsdessert med nötter och kryddor. Till maten drack vi lassi, en mycket vanlig måltidsdryck i Indien som svalkar mot hettan från både temperaturen och maten.

Ännu mer lassi, och huvudrättsgrytan med de nötfyllda grönsakerna. Grytan var minst lika god som den ser ut! Faktum är att det var nog enda gången det var tyst på hela träffen, då vi åt första tuggan av maten. Och när vi skålade, för annars tjattrades det på hela tiden. Det kändes ju som att vi alla redan kände varandra, eftersom många av oss har följt varandras bloggar i ett par år.

Recepten får ni läsa i ICA Buffé i september!

4 juni, 2012

11 kommentarer

 1. Grymt fina kort det blev. Jag får nog byta upp min lilla kamera (speciellt när jag såg de andras).

  Godare än restaurangerna i Bombay, man tackar 😉

  Känns fortfarande som om man är i ett rus, tusen tack för en härlig helg!

 2. Vilka bilder, det är bara så härligt att få återuppleva helgen gång på gång hos alla er andra! Så kul vi hade, och att få träffa er i verkligheten var ju som att träffa gamla vänner:)
  Någon gång får Olof hålla i en fotokurs med oss andra!

  Kramar i massevis till er från oss!

 3. Åh… så mysiga bilder! Så kul vi hade! Jag kommer leva på den här helgen ett tag.
  Men jag ser verkligen en aning missnöjd ut där bakom Tony, undrar om jag tyckte salladen skulle varit lite mer till vänster istället 🙂

 4. Ser riktigt härligt ut! Credit för ditt förkläde Helena, ett sådant skulle jag ha, Borough Market är ett av mina favoritplatser på, tja, hela jorden skulle jag tro.

 5. Ser ut som ni har haft en mycket trevlig helg och vad kul att Buffé var där! Det reportaget ser jag fram emot att läsa i höst.

 6. Jättejättejättefina kort och bra storytelling. Ja tystnaden som lade sig vid ätandet var talande…
  Tack för en fin helg!

 7. Vilket fint härligt inlägg : ) jag är så glad att jag fått chans att träffa er TACK för allt : ) Du är vacker som bara den Helena : ) och vilket trevligt par ni är du och Olof : ) kramar Sofia ser fram emot att besöka Gårdby Café och butik : ) på Öland kram Sofia

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration