Öland Utflykt

Capellagården i Vickleby

Så här såg det ut när vi åkte till Capellagården i Vickleby för några veckor sedan. Det var precis innan sommaren slog över till höst, och i år gjorde den verkligen det över en natt.

På Capellagården kan man köpa med sig olika plantor hem, lite kryddor, lite tvålar, lite böcker och lite annat.

Nästa helg är det den årliga skördefesten här på Öland, och Capellagården hör till ett av de ställen jag absolut tycker att man ska besöka, speciellt på konstnatten. Då brukar de tända hundratals marshaller, servera kryddig äppelmust och ställa ut hantverkskonsten som eleverna på den tillhörande skolan har gjort. På Capellagården kan man utbilda sig inom keramik, trädgård, möbel och textil.

I slutet av augusti är trädgården som allra vackrast, men skulle man åka dit nu tror jag ändå att det mesta av det här fortfarande blommar. Inget som jag har några belägg för (man är ju inte Carl von Linné), men jag tror faktiskt det.

Tre sekunder efter att Olof tagit denna bilden spydde Evelyn ner hela skötväskan. Ut kom även en stor ruska mossa, så det var den som var boven i dramat. Det är inte bara hunden som äter olämpliga saker och kräks i vår familj. Nu väntar jag bara på att Olof ska börja tugga på strumporTre sekunder efter att Olof tagit denna bilden spydde Evelyn ner hela skötväskan. Ut kom även en stor ruska mossa, så det var den som var boven i dramat. Det är inte bara hunden som äter olämpliga saker och kräks i vår familj. Nu väntar jag bara på att Olof ska börja tugga på strumpor.

Ser redan fram emot att åka hit en vända på konstnatten nästa vecka!

25 september, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration