Öland Utflykt

Skördesoppa över öppen eld

I lördags på Ölands Skördefest intog vi lunchen i trädgården vid Portskjulet, det underbara stället i Björnhovda där vi brukar köpa ekologiska grönsaker, bär och örter. Den chilenske kocken Claudio Paez var där och lagade soppa över öppen eld.

På menyn stod borlottisoppa på Portskjulets bönor och grönsaker, och till den serverades grillad kål och ett gott fröbröd.

Visst är bönorna vackra? Jag älskar den här tiden på året när allting skördas och både grönsaker och natur bjuder på en så färgsprakande palett. (För att låta lite halvpoetisk.)

Brödet kom från Sandås Trädgård i Runsbäck på Öland och var bakat på Ölandsvete.

Evelyn plockade med löv och hade hur trevligt som helst.

Vi köpte med oss lite morötter, potatis och lök hem. Den här veckan får jag nog åka tillbaka för lite hösthallon och jordgubbar! Och kanske en gul zucchini.

3 oktober, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration