Mat på resor

Mätt i Köpenhamn

Pastis Köpenhamn uteserveringHåhå. Man blev ju ganska MÄTT i Köpenhamn. Vi gjorde precis det jag hade sett fram emot på Köpenhamnsresan – åt god mat, drack rosévin på uteserveringar, umgicks och strosade omkring. Vi hade tänkt äta lunch på hipstertäta och upphaussade café Atelier September, men när vi väl kom dit och konstaterade att det inte fanns så mycket till uteservering, och restaurangen bredvid kunde erbjuda ett bord där vi satt ute men ändå i skugga när solen gassade, blev valet enkelt.

Getostsallad Pastis KöpenhamnVi åt en klassisk brasserielunch på Pastis, en restaurang som kändes fransk med New York-influenser.

Pastis KöpenhamnDet var tydligt att restaurangens inredning fått sig en stor dos inspiration från amerikanska Pastis i Meatpacking district i New York. Ifall ni har sett Sex and the City kanske ni kommer ihåg det där avsnittet när Carrie och hennes ryske pojkvän går ut på restaurang och alla hans kompisar kommer dit? De pratar bara franska och hon sjunker längre och längre ner i båset och känner sig utanför. Det är på Pastis i New York. När Olof och jag var i New York för många år sedan gick vi dit och trodde att vi skulle få se VRÅLmånga kändisar, men vi såg inte en enda kändis. Fast vi var glada ändå. Fotade toaletterna inne på Tiffany’s gjorde vi också, lantisar som vi är.

Pastis KöpenhamnFrån New York till Skandinavien – Pastis i Köpenhamn ligger på Gothersgade 52 och rekommenderas varmt.

Torvehallerne Köpenhamn öppettiderVi åt lunch vid Torvehallerne en dag också, saluhallarna i Köpenhamn som jag garanterat skulle besöka varje vecka om jag bodde i centrala Köpenhamn.

Torvehallerne Köpenhamn vin Utbudet var alldeles lagom – inte för stor och oöverskådligt, och absolut inte för litet. Varenda vinflaska såg så himla genuin och trevlig ut att jag ville ta hem den och erbjuda den ett hem på Öland, och charkuterierna och bakverken likaså.

Torvehallerne Köpenhamn frukt Torvehallerne Köpenhamn fika Torvehallerne Köpenhamn fikaFlödeskum hela dagen! Den här åt jag upp. Det var marsipan i botten, rabarberkräm i den lilla toppen och jordgubbsmousse i den stora toppen, allting doppat i choklad och strösslat med blommor. Sen var jag MÄTT. Återigen.

27 maj, 2018

2 kommentarer

  1. Alltså, Köpenhamn! Jag älskar den staden just för att den är så liten och hanterlig. Överallt kan en slinka in och få god mat, om än inte på de värsta turistfällorna så klart.
    Dina bilder gör att jag längtar dit igen. Vi brukar gå på ett bokcafé på en parallellgata till Ströget. Böcker och god fika i samma lokaler. Trendiga människor att titta på och en liten uteservering inklämd längs trottoaren.
    Jag får börja planera nästa resa. Kram!

    1. Ja, visst är Köpenhamn en helt underbar stad! Längtar redan tillbaka! Det där bokcafét ska jag hålla utkik efter nästa lång, det låter ju som ett underbart ställe! Stor kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration