Andra, Café och fika, Utflykt

Fika på KIN på Österlen

Jag har ju helt glömt bort att visa bilderna från våra fikaorgier på Österlen i början av sommaren! Skandal. I alla fall var vi på ett underbart mysigt litet ställe som vi hittade en söndag när vi lite lätt utsvultna körde runt och letade efter ett lämpligt fikahak.
Vi hamnade på familjedrivna KIN som ligger i Östra Vemmerlöv på Österlen. När jag bläddrade i förra numret av Lantliv fanns det ett flera sidor långt reportage om stället. Jag kände mig givitvis urhipp över att själv redan ha varit där. På bloggen som KIN driver står det att “KIN betyder släktskap på engelska och guld på japanska, och i vår familj tycker vi det är guld att baka gott bröd tillsammans”.
På KIN bakas såväl ekologiska surdegslimpor som bullar, och det smakar lika gott som det ser ut!
Den bohemiska trädgården var perfekt att sitta och fika i.
Calle passade på att ta sig en eftermiddagslur i försommarsolen.
Louise och Calle i en av sina ganska vanligt förekommande poser. Just nu är både sjömannen Calle och Louise ute till sjöss, vilket har gjort oss en sjömanshustru fattigare. En sjöman fattigare också för den delen, men det är vi ju lite mer vana vid. Den senaste månaden har Louise varit med på lyxkryssaren som Calle kör, och vill ni läsa ett riktigt bra behind the scenes-inlägg om hur det är uppe på bryggan där båten styrs, ska ni klicka in här hos Louise. Båten de är på just nu kör kring Alaska och Seattle, och bara besättningen med folk som jobbar ombord är på över 1000 personer.
Men tillbaka till livet och fikat på land, så var självklart Bally med och fikade. Här har han precis fått syn på två jättestora hundar, och betraktar dem med en blick som säger “Jag är lite nervös, men jag kan nog ta mig an er ändå. Med några tuggor surdegsbröd i magen kan jag göra vad som helst”!

7 Kommentar

 1. Sofie

  4 september, 2011 at 7:24 e m

  Vad härligt att bara köra på ett sånt ställe. Inte hört talas om men lägger det på minnet. Finns så otroligt många mysiga pärlor att fika på!!

 2. Mårtenssons kök

  4 september, 2011 at 7:48 e m

  Vilken underbar blick han har, Bally alltså, han har verkligen stenkoll på de andra hundarna…

 3. chanette

  4 september, 2011 at 7:51 e m

  de har såååå aglet gott aprikos/valnöts bröd där.. jag älskar mitt österlen

 4. Hovkonditorn

  5 september, 2011 at 2:48 f m

  Vilken härlig och mysig plats!

 5. Remsan

  5 september, 2011 at 10:15 f m

  Vad ni alltid hittar mysiga fik överallt! Och nu längtar jag tillbaka till sommaren dessutom…

 6. Emma

  6 september, 2011 at 8:42 f m

  Vad mysigt! 🙂 Ni är på massa fina ställen!

Lämna en kommentar