Andra, Mat på resor

På matbloggsträff i Göteborg

I helgen har vi varit på matbloggsträff i Göteborg, som en del av er säkert redan har sett på instagram och hos andra matbloggare. Remsan, Olof och jag tog tåget upp i fredags.

Och Bally med, för den delen.

Jag har jättemånga bilder från allt vi gjorde på matbloggsträffen, men om jag kablar ut alla på en gång blir det ju lite mycket, så jag lägger ut dem i små portioner istället. Precis tvärtemot hur jag brukar göra med glass, med andra ord.

Vi gick en matvandring i centrala Göteborg som arrangerades av Njutningsfrämjandet, och på en bro fick vi smaka öl, Carnegie Porter som faktiskt är Sveriges äldsta varumärke. Det har bryggts porter i Götet ända sedan 1817! Nu tycker jag ju tyvärr inte om öl, men i sådana här lägen måste man ju faktiskt smaka lite.

Vi gick förbi både saluhall och ölhall…

…för att sedan gå in på det fina caféet Flickorna Kanold.

Därinne var disken fylld av dignande fat med godsaker, det var så att snålvattnet började rinna. De har förutom alla vackra kakor även en hyvens prisvärd frukostbuffé, vi var på den i höstas med våra vänner som bor i Haga, och det var absolut inte sista gången.

Vi provsmakade deras prisbelönta pralin med karamelliserad chokladtryffel och flingsalt, och jag tror inte att jag var den enda som ville länsa fatet.

Här är alla glada matbloggare! Förutom Olof, jag och killen från Njutningsfrämjandet ser ni Mårtenssons Kök, Beatas Mat, Perfekta prinsessan Pernilla, Mumsfillibaba, Matarkivet, Amys Piece of cake, Malins Diner, Kaksmulan, Remsans Bistro, Tant Russin och Två små Kök. Underbara, härliga matbloggare, allihop!

8 Kommentar

 1. Sofia

  22 april, 2013 at 6:59 e m

  Vilket hjärtligt gäng : ) härligt! Synd att jag missade bloggträffen : ( kram Sofia

 2. Anna

  22 april, 2013 at 7:24 e m

  Å va härligt! Följt er på instagram lite 😉 Syns nästan på dig att du inte gillar öl tycker jag! Kram Anna

 3. Kristin @ The Chocolate Box

  22 april, 2013 at 7:39 e m

  Ser väldigt trevligt ut alltihop! 🙂 Flickorna Kanold har ju så himla goda praliner, köpte av dem i höstas på Chokladfestivalen.. underbart!

 4. Matarkivet

  23 april, 2013 at 2:39 e m

  Så skoj att ses i helgen och att läsa allas inlägg om träffen! Kram på dig

 5. Amy's piece of cake

  23 april, 2013 at 4:48 e m

  Tack för helgen, det var så trevligt att ses igen och att umgås tillsammans allihopa, kram på er!

 6. Mårtenssons kök

  23 april, 2013 at 8:03 e m

  Det är så kul med alla inlägg som dyker upp lite här och var nu, anar att vi är flera som har liknande bilder i våra kameror:) Fina minnen från fina träffar, vi längtar redan efter nästa gång!

  Kramar

 7. Remsan

  23 april, 2013 at 8:55 e m

  Ja, ett riktigt härligt gäng matbloggare! Helgen har verkligen bjudit på många skratt och helt sjukt mycket gott att äta och dricka :-O

 8. Lotta

  24 april, 2013 at 8:26 f m

  Härligt att se och ännu härligare att vara med om 🙂 Och Bally fick följa med också!

  Ses snart igen!

  Kram Lotta

Lämna en kommentar