Andra Mat på resor

Den indiska frukten

Det här är Jack Fruit, den är vanlig i Indien och växer som stora, ovala basketbollar från träd. Det är den största trädburna frukten som finns i hela världen. Frukten är taggig utanpå…

…men ser ut så här inuti. Jag ska inte sticka under stol med att den luktade ganska skumt. Men den smakade bättre än den luktade. Däremot skulle man inte dricka vatten den närmsta kvarten efter att ha inmundigat Jack Fruit. Det glömde jag dock bort efter en minut med tanke på att vi klättrade upp till ett fort i 45 graders värme samtidigt som vi åt frukten, men det hände inget för det. Nu däremot är jag magsjuk igen. Jag har ju ändå varit hemma i Sverige i snart tre dagar. Otacksamt så det förslår.

Papaya kändes exotiskt…
…och likaså bananerna. Här hemma ser man dem ju bara i mataffären, aldrig medan de växer.

Här ser man hur mangon hänger från de höga träden. Mangon var verkligen underbart god, vi lyckades pricka in vår resa mitt i mangosäsongen. Längs med gatorna stod folk och sålde mango, och hade jag kunnat hade jag fyllt upp resväskan med bara mango. Den är alldeles knallorange inuti, och helt mjuk. Mangon på Maxi kan slänga sig i väggen.

31 maj, 2010

11 kommentarer

 1. guuuud så härligt med all RIKTIG frukt 🙂
  lär juh smaka helt annorlunda moget over there.. mot här hemma! ..
  Jobbigt med magsjuka.. hoppas du kryar på dig snabbt 😉

  Kram Stina

 2. Vilka fantastiska bilder. Det verkar vara en helt annan värld. Jättekul att titta på dem och få en liten inblick av det hela – spännande. Hoppas du blir bättre med magen snart…o ja… välkommen hem.

  Nadja

 3. Kommer ihåg den där frukten ifrån Thailand, det luktade äckligt och jag smakade den aldrig… Typiskt att du blev dålig i magen, hoppas du mår bättre nu. Antar att du kom hem till ett vackert, blommande Öland och det måste känts härligt!
  Kram Malin

 4. Den där Jack fruit har jag riktigt dåliga minnen till! Jag fick riktiga andningssvårigheter, svullnade o kliade i munnen o hjärtklappning, mitt på en marknad, fy 17 det är bland det läskigaste jag varit med om, men god var den (fram tills jag blev dålig) Hoppas du mår bättre snart!!! KRam Anna

 5. jag känner alla som du visa hihi första är riktigt goda och vi använder i dessert eller äter råa ibland blanda jag i banan muffins och papaya är riktigt häftigt ;=) det är väldigt gott när man göra somtam eller papaya salad…

 6. Härligt att vara utomlands. Måste kännas konstigt att se frukter man köper i affären växa på träd. Inge kul att vara magsjuk, speciellt när man inte är hemma.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration