Café och fika Öland

Fika på ÖlandsChoklad

Vi har ju ett riktigt toppencafé här på Öland som jag alltid kommer tillbaka till, och det är Ölandschoklad nere i Färjestadens hamn. Vad jag gillar med dem är att de alltid har något på gång. De började med praliner, sedan blev det café med finkaffe, därefter blev det öländsk glass på italienska och cafét växte och blev med en rejäl uteservering. De hamnade i White Guide och började servera kakor som de sedan i år gör i sin nya, större tillverkningslokal i Färjestadens industriområde. Där kör de med rejäla mackor till hantverkarna i området, och i somras stod de utomhus på uteserveringen på hamnplan och grillade supergoda hamburgare på kött från Mysinge. De har öl och vin, sallad, ost och chark. Här rullar man inte tummarna, och jag älskar att de är så entreprenöriella.

Inte för att det måste hända något hela tiden, så klart. Det är toppen som det är, med choklad som man kan köpa med sig hem eller äta på plats…

…samtidigt som man njuter av en riktigt god finkaffe.

Den här bilden är från i somras. Idag när jag var där med barnen ven vinden utanför dörren, och trots att de numera serverar glass året runt nöjde jag mig med en finkaffe som jag svepte i mig medan Evelyn kastade majskrokar på golvet och Lily visade mer intresse av att besöka faciliteterna än att äta sin kaka som hon tjatade till sig. Kaffet var dock lika gott ändå.

 Så här års kurar man hellre inne i caféet än ute på det stora trädäcket.

Nytt för i höst som jag märkte när jag var där idag är varma soppor och matiga pajer. Så ni ser, det händer grejer hela tiden! Är ni på Öland – missa inte det här stället. Till cappuccinon rekommenderar jag en chokladboll de luxe, och en pralin i smaken sött&salt att ta med sig hem. Eller äta direkt.

23 oktober, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration