Andra, Förrätter, Påsk

Vårfin förrätt med sparris, pocherat ägg och parmachips

Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god. Vi serverade den till förrätt på påskafton, och den fick mycket bra betyg! Till varje portion behövs följande:

2 sparrisstjälkar
1 pocherat ägg
1 skiva parmaskinka, ugnsrostad
1 msk rostade pinjenötter
1 msk hyvlad parmesanost
grovmalen svartpeppar

Stek sparrisen så att den mjuknar något i smör eller olja. Ugnsrosta parmaskinkan på en bakplåtpappersklädd plåt på 200C i ca 10 min tills den är knaprig, och förflytta den sedan till en tallrik täckt med hushållspapper. Rosta pinjenötterna, hyvla parmesanosten och pochera ägget. Hur man gör det kan du läsa här. Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman. Peppra, och strö över pinjenötter och parmesanost. Man behöver inte vara orolig för att det ska smaka torrt, för när man sätter kniven i ägget rinner äggulan ut och blir som en dressing över förrätten. Gott!

6 Kommentar

  1. matarkivet

    28 april, 2011 at 4:18 e m

    Jag äter sparris hela tiden nu. Sååå fruktansvärt gott!

  2. Sofie

    28 april, 2011 at 7:26 e m

    Å, vad gott! Den sparar jag!

  3. Mårtenssons kök

    1 maj, 2011 at 6:38 e m

    Jädrans, så gott det både ser ut och låter som. Vågar vi oss på att pochera ägg är bara frågan…

  4. Emma

    2 maj, 2011 at 8:03 f m

    Vacker presentation av rätten! 🙂

Lämna en kommentar