Andra Café och fika Öland Utflykt

Café Mejeriet i Vickleby

En dag för några veckor sedan packade vi in oss i bilen och körde den dryga kvarten bort till Vickleby på Öland, för att äta en bit mat på Café Mejeriet.

Inredningen inne på cafét skiljer sig helt från klassiska svenska caféer, på ett härligt och avslappnande sätt. Riktigt upplyftande, faktiskt!

Cafét håller bara öppet sommartid, så nästa besök får bli sommaren 2013. Men då ska jag komma ihåg att ta med mig kontanter, för de tar inte kort, och det är långt till närmsta bankomat.

Är man hungrig på något lite mer rejält finns det även lättare maträtter att välja mellan. På menyn finns också en hel del glass, och kaffemaskinen på en av bilderna ovan gjorde riktigt gott kaffe! Den här sommaren har jag blivit en riktig kaffetant.

När vi var där hade kvällarna redan hunnit bli kalla, Olof svepte in både sig själv och Bally i en filt, och så kunde vi njuta av att sitta utomhus en stund till.

Vi satt utomhus och åt middag igår kväll också, hemma på terrassen. Det går fortfarande, med lyktor och filtar, trots att vi är inne i september. Men jag försöker blunda för att det redan har börjat dala ner gula löv på gräsmattan. Får se hur länge till det funkar… Men samtidigt är det här min favoritårstid, det finns ju så mycket gott nu! Allt som skördas, och alla äppelpajer, svamp och rårörda lingon… Då kan jag nog stå ut med de där löven ändå, vid närmare eftertanke.
2 september, 2012

5 kommentarer

  1. Vilken pärla…

    Och på tal om hösten, det är väl en riktigt bra/mysig matsäsong med allt som naturen erbjuder.

    Lite vackert vemodigt kan man stå ut med som kuliss…

    Kram Mariette

  2. Jag fattar inte hur ni lyckas nosa reda på alla mysiga ställen! Jag som brukar föreslå pubrundor annars, men jag vill banne mig åka på fikaturné med er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration