Andra, Kyckling

Middagsinspiration

För mig räcker det ofta med bilder för att bli inspirerad till att laga något gott, det är inte alltid jag behöver läsa recept för att bestämma mig för vad jag ska laga. Därmed inte sagt att det inte underlättar… De här bilderna räcker det dock att titta på för att få en bra uppfattning om vad en trevlig middag kan innehålla. Den här middagen tillagades sist vi var i Mariannelund och hälsade på hos Olofs pappa och hans fru Anette, där får man alltid oförskämt bra mat. På bildera ovan syns ugnsrostade potatisklyftor, lök, gul och röd paprika och örtkryddor, som serverades med smördegsinbakad kyckling, som dessutom rullats in i lite parmaskinka.

Till det lite blomkål, broccoli och brysselkål, och en ljuvlig kantarellsås. Eller rödvinssås, för den som föredrar det.

Ost och kex, icke att förglömma! Jag är mycket sugen på Anettes piffiga bricka, och efter att ha sett den i en affär häromveckan kan jag konstatera att den kommer från Miljögården.

Och efterrätterna, oj oj oj! Det var kladdkaka som toppats med saltade jordnötter, och en finfin Schwarzwaldtårta. De där salta jordnötterna gjorde för övrigt kladdkakan ruskigt god, och då tycker jag inte ens om jordnötter. En riktig hit, alltså!

I köket i Mariannelund huserar ofta katten Gösta. Här försöker jag illustrera för honom att vi har till 100% exakt samma hårfärg, något som han som synes verkar skita fullständigt i.

Ratad av katten vänder jag mig istället till mitt eget lilla djur, och överöser honom med kärlek. Snäll som han är brukar han låta mig hållas en stund. Nu ska jag gå och leta efter Bally bland soffkuddarna, ge honom en tvångspuss och fortsätta med fredagsmyset. Trevlig kväll, hörni!

6 Kommentar

 1. Sahra

  9 mars, 2012 at 7:50 e m

  Åh så gott det låter. Kycklingen, såsen. Mums. Och katten. Så fin. Så lik vår Gustav som inte finns längre. Ha en fin helg

 2. Anki

  9 mars, 2012 at 7:51 e m

  Men ååååå va mycke gott!!
  Haha ni har verkligen samma hårfärg!!

 3. Malin`s Diner

  9 mars, 2012 at 8:31 e m

  Tårtorna hade suttit fint nu efter fredagsmaten. Eller så är jag helt enkelt för mätt för någonting mer idag…

  Kram Malin

  Ha en underbar helg!

 4. Remsan

  9 mars, 2012 at 8:47 e m

  Det är inte klokt så mycket god mat ni får varje gång ni besöker Olofs pappa och hans Anette! Och dessutom så snyggt presenterat.

 5. Johanna

  12 mars, 2012 at 7:22 f m

  Den där kladdkakan är något jag bara måste testa, låter ju hur god som helst!

 6. Amy's piece of cake

  12 mars, 2012 at 5:01 e m

  Åhhhh men hur har jag kunnat missa detta inlägget? Schwarzwaldtårta är min favvo yummie!!

Lämna en kommentar