Andra Kyckling

Middagsinspiration

För mig räcker det ofta med bilder för att bli inspirerad till att laga något gott, det är inte alltid jag behöver läsa recept för att bestämma mig för vad jag ska laga. Därmed inte sagt att det inte underlättar… De här bilderna räcker det dock att titta på för att få en bra uppfattning om vad en trevlig middag kan innehålla. Den här middagen tillagades sist vi var i Mariannelund och hälsade på hos Olofs pappa och hans fru Anette, där får man alltid oförskämt bra mat. På bildera ovan syns ugnsrostade potatisklyftor, lök, gul och röd paprika och örtkryddor, som serverades med smördegsinbakad kyckling, som dessutom rullats in i lite parmaskinka.

Till det lite blomkål, broccoli och brysselkål, och en ljuvlig kantarellsås. Eller rödvinssås, för den som föredrar det.

Ost och kex, icke att förglömma! Jag är mycket sugen på Anettes piffiga bricka, och efter att ha sett den i en affär häromveckan kan jag konstatera att den kommer från Miljögården.

Och efterrätterna, oj oj oj! Det var kladdkaka som toppats med saltade jordnötter, och en finfin Schwarzwaldtårta. De där salta jordnötterna gjorde för övrigt kladdkakan ruskigt god, och då tycker jag inte ens om jordnötter. En riktig hit, alltså!

I köket i Mariannelund huserar ofta katten Gösta. Här försöker jag illustrera för honom att vi har till 100% exakt samma hårfärg, något som han som synes verkar skita fullständigt i.

Ratad av katten vänder jag mig istället till mitt eget lilla djur, och överöser honom med kärlek. Snäll som han är brukar han låta mig hållas en stund. Nu ska jag gå och leta efter Bally bland soffkuddarna, ge honom en tvångspuss och fortsätta med fredagsmyset. Trevlig kväll, hörni!
9 mars, 2012

6 kommentarer

  1. Åh så gott det låter. Kycklingen, såsen. Mums. Och katten. Så fin. Så lik vår Gustav som inte finns längre. Ha en fin helg

  2. Det är inte klokt så mycket god mat ni får varje gång ni besöker Olofs pappa och hans Anette! Och dessutom så snyggt presenterat.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration