Andra Utflykt

Ute på landet

När vi var lediga på första maj i förrgår åkte vi ut till omgivningarna kring sommarstugan. Det är alltid så fint där på våren, när träden slår ut och åkervägarna börjar torka upp efter vintern så att man kan promenera på dem igen.

Nere vid vattnet var det en liten hund som hittade något som luktade tillräckligt illa för att vilja undersöka det närmare.

Bally grävde så att sanden yrde…

…tills han var nöjd och istället började rulla sig i blöt sand och gammal havstång.

Sedan ruskade han av sig sanden på husse och matte. Bally var mycket nöjd med hela utflykten. Men så var det ju hans fyraårsdag, också!

Det här är den absolut vackraste tiden i skogarna där borta, när hela marken är täckt av gul- och vitsippor.

Och gullvivor! Min absoluta favoritblomma.
3 maj, 2012

16 kommentarer

 1. Så härligt vårligt ni har det där nere i södern 🙂 Här varnar dom för snöstorm i helgen – jag hoppas dom har fel!! Ha det gott! (förresten, vilka fina bilder du hade tagit i Paris!)

 2. Åh vilka underbara bilder! Kan riktigt känna dofterna från nyutslagna knoppar, solvarm jord och havstång. Och Bally är förstås lika söt som alltid 🙂

 3. hahah….jag skrattar så jag dööör när jag ser bilderna på lille sorken….hehe….jag ocg gandalf undrar förresten när inlägget om BP:en kommer?? C är taggad…han har skrytit för grannarna idag om det lilla projektet…hihi…

  puss!!

  //Louise

 4. Ida – i den här frågan är jag minsann en upplyst kvinna! 🙂 Gullvivor är fridlysta i några län i Skåne, och i Kalmar län är det förbjudet att gräva upp dem eller slita upp dem med rötterna om de växer vilt. Man får inte heller plocka dem i försäljningssyfte. Att bara plocka sig en bukett och ta hem och ha på köksbordet är med andra ord helt okej. Mer info finns på Länsstyrelsens hemsida. 🙂

 5. Louise – inlägget kommer snart! Jag kan lägga upp det på söndag, så får Olof ta och skriva ner exakt vad de hade för ingredienser till dess.

 6. Vad skulle du göra om Bailey dog? Jag vet att det är hemskt, men ta hand om honom, min sköldpadda som jag trodde skulle leva 80 år dog igår.. Det är hemskt 🙁

 7. Kram kompis, är inne och kollar dig varje dag även om jag inte alltid kommenterar…. Ni är så duktiga ihop Olof o du. Fint reportage i Barran idag. Kram och ha en skön helg!

 8. Men den där Bally, han skulle passa bra ihop med min Humlan!!!

  Han är så ljuvlig! Underbara kort du låter oss ta del av!

  Kram och en fin söndag till dig!

  //Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration