Drinkar

Ingefärsdrink

IngefärsdrinkDen här ingefärsdrinken är vår drinkfavorit här hemma den här hösten! Vi har serverat den på flera middagar, och den blir lika populär varje gång. Den är uppfriskande och får en snudd av hetta tack vare ingefäran, och får sin sötma från lönnsirapen. Man avgör själv hur starkt man vill att den ska smaka från ingefäran; ju mer bubbel man har i, ju mildare blir den. Så rent alkoholmässigt är det här ingen stark drink, utan det är ingefäran som står för en annan typ av styrka här. Vi har gjort våra ingefärsdrinkar med ingefärsshoten/-drycken som heter RÅÅ, som nog främst är tänkt som en shot man ska ta på morgonen så här års för att hålla sig frisk. Men enligt mina empiriska studier har sällan någon blivit ledsen av att addera bubbel till något, så vi anser att den i det här fallet utgör en prima drinkbas! Den finns i lite olika smaker, och vi brukar köpa den på ICA som heter Råå ingefära med en hint av chili, äpple och citron, för då får man hettan från chilin med på köpet. Annars är den som heter Ingefära/citron också bra till det här. I stora drag är det bara att röra ut en halv deciliter ingefärsdryck med en matsked lönnsirap och fylla med upp med bubbel och garnera med en physalis, men så här gör man fyra drinkar, mer detaljerat:

Skriv ut

Ingefärsdrink

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 4 reviews

Elegant drink med uppfriskande ingefära som får sötma av lönnsirap. Ju mindre mousserande du spär drinken med, desto mer tryck blir det från ingefäran. Du väljer!

  • Total tid: 5 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 2 dl stark ingefärsdricka/shot, t ex Råå ingefärsdricka med citron, äpple och chili
  • 4 msk lönnsirap
  • Ca 45 dl mousserande vitt vin alt. champagne
  • 4 st physalis

Instruktioner

Fördela ingefärsdrickan mellan 4 glas, 0,5 dl i varje. Rör ner 1 msk lönnsirap i varje glass, fyll upp med mousserande, ca 1 dl per glas beroende på glasets storlek, smak och tycke. Garnera varje glas med en physalis.

24 november, 2018

4 kommentarer

  1. Mums! Tror du det går bra med Brömhults shot Äpple, ingefära o citron? Råå shot verkar inte finnas här… Blir lite orolig att byta chili mot ingefära….

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration