Skriv ut

Drink med gin, rosé och grapefrukt

Drink med gin, rosé och grapefrukt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,20 av 5 recensioner

Loading...

Supergod och sommarfräsch drink med gin, rosévin och grapefrukt. Här görs varje drink direkt i glaset; smidigt, snabbt och enkelt!

Ingredienser

Scale

3 cl sockerlag

1 skiva citron

1 skiva grapefrukt

3 cl gin

isbitar

1 dl rosévin (beror på glasets storlek)

Instruktioner

Börja med att koka upp sockerlag. Blanda lika delar socker och vatten och värm tills sockret smält helt. Ställ kallt. Gör gärna mer sockerlag än vad som behövs till en omgång drinkar, det håller sig länge och kan stå flera veckor i kylen i en liten glasflaska. Gör du 4 drinkar behöver du koka upp minst 1 dl socker med 1 dl vatten för att det ska räcka till alla.

Skär centimetertjocka skivor av citron och grapefrukt. Skär där frukterna är lite större, så att det blir mycket smak. Lägg 1 skiva citron och en skiva grapefrukt i varje glas. Grapefruktskivan behövs oftast skäras i 4 delar för att få plats i glaset.

Häll 3 cl gin i varje glas, och 3 cl sockerlag. Muddla med en muddlare eller handtaget på en träslev så att smakerna från frukterna blandas med sockerlag och gin. 

Lägg i några isbitar i varje glas och fyll upp med rosévin efter smak och tycke. I glasen på bilden är det cirka 1 dl rosévin per glas.