Andra

Tös med fritös

Sist vi var och hälsade på Olofs pappa och hans fru Anette friterade vi för glatta livet i deras fritös. Nu vill jag också ha en fritös. Sist jag friterade något var när jag var tonåring och sommarjobbade på Gunnars Gatukök på torget i Borgholm, och lärde mig att ställa frågan “Sallad, dressing, gurka, lök, senap och ketchup?” med sådan hastighet att jag kunnat frambringa avund hos en spansk sportkommentator med tourettes.

Här friterar vi oskyldig Brieost…

…för att sedan gå över till den ultimata klassikern – friterad banan!

Bally valde att uppskatta fritösen på avstånd istället, och la sig i vardagsrummet framför brasan och drömde om löptikar.

15 Kommentar

  1. Att vara någons fru

    3 mars, 2011 at 11:55 f m

    Ha ha vilken underbar bild på dig! Du ser helt chockad ut! Som "ska det smaka såhär?!".
    Jag vill se dig i förkläde och vippklänning – du måste vara urtjusig i det.

  2. Elin

    3 mars, 2011 at 2:27 e m

    Ååhh friterad banan med glass:) nu blev jag sugen! Får be Anette ta fram fritösen ikväll kanske:)

  3. Mårtenssons kök

    3 mars, 2011 at 7:34 e m

    Friterad brie, en riktigt go klassiker! Vi brukar göra det i en gryta på spisen, önskar skåpen hade plats till en fritös…

  4. Cupcakesfluffan

    3 mars, 2011 at 7:54 e m

    Har en fritös här hemma som inte används så ofta, blir pommes frites några gånger per år, men jag får allt ta och köpa ny olja så jag kan testa att göra något anat gott i den som typ friterade bananer 🙂 eller donuts, klenäter eller langos

  5. Sofie

    3 mars, 2011 at 8:16 e m

    Friterad banan…..smältande vaniljglass och lönnsirap…mums!!

  6. Mia

    3 mars, 2011 at 9:43 e m

    Det var inte igår man friterade – det är verkligen underskattat! Håller med! Måste nog baske mig införskaffa mig en fritös!

    Påse på dig och kram!

  7. Anonym

    4 mars, 2011 at 8:04 f m

    Det var inte illa att komma med i din fina matblogg!! vi får väl släppa ut fritösen ur skåpet nästa gång ni kommer! Och hitta på något annat smaskigt att fritera. Kram! Anette

  8. charlotta

    4 mars, 2011 at 8:23 f m

    friterad brie, my god vad gott! allt som är friterat går hem hos mig :=)

    trevlig helg till er! och speciellt till bally, såklart.

  9. Mor-Mia

    4 mars, 2011 at 10:07 f m

    Jag gillar också friterat, synd att det inte är lika nyttigt osm det är gott..

    Trevlig Helg!

  10. Helene

    4 mars, 2011 at 11:47 f m

    Du ser ut som en svensk versjon av Nigella Lawson *S*

  11. Lisa

    4 mars, 2011 at 5:54 e m

    Mmmmm så gott! Jag har fått friterat lite på hjärnan, men lyckas inget vidare i gryta på spisen. :S Så springer jag på en billig frigös ska den få flytta hem till mej. 🙂 I kväll ska vi äta kola-glass, å jag förstår att du åt den tills du mådde illa, jag slickade varenda grej jag kom över under tillverkningen. 🙂 Å det funkade bra i glassmaskin. 🙂 Trevlig helg!

  12. Ovanligt Gott

    6 mars, 2011 at 7:37 e m

    Kan inte du tipsa om en bra frittös ? Jag går också i frittösköpartankar..

  13. Helena

    7 mars, 2011 at 8:16 e m

    Jag är rädd att jag inte har något bra tips att komma med, jag har noll koll på fritöser. Jag vet bara att jag vill ha en! 🙂

  14. matarkivet

    14 mars, 2011 at 2:05 e m

    Haha, jag sommarjobbade ocksa i gatukok och kan minsann bygga en riktigt bra burgare. Dar fick jag ocksa smaka snitsare forsta gangen. Friterad saklart. Mmmm… 🙂

Lämna en kommentar