Andra

Tös med fritös

Sist vi var och hälsade på Olofs pappa och hans fru Anette friterade vi för glatta livet i deras fritös. Nu vill jag också ha en fritös. Sist jag friterade något var när jag var tonåring och sommarjobbade på Gunnars Gatukök på torget i Borgholm, och lärde mig att ställa frågan ”Sallad, dressing, gurka, lök, senap och ketchup?” med sådan hastighet att jag kunnat frambringa avund hos en spansk sportkommentator med tourettes.

Här friterar vi oskyldig Brieost…

…för att sedan gå över till den ultimata klassikern – friterad banan!

Bally valde att uppskatta fritösen på avstånd istället, och la sig i vardagsrummet framför brasan och drömde om löptikar.

3 mars, 2011

15 kommentarer

  1. Har en fritös här hemma som inte används så ofta, blir pommes frites några gånger per år, men jag får allt ta och köpa ny olja så jag kan testa att göra något anat gott i den som typ friterade bananer 🙂 eller donuts, klenäter eller langos

  2. Det var inte igår man friterade – det är verkligen underskattat! Håller med! Måste nog baske mig införskaffa mig en fritös!

    Påse på dig och kram!

  3. Det var inte illa att komma med i din fina matblogg!! vi får väl släppa ut fritösen ur skåpet nästa gång ni kommer! Och hitta på något annat smaskigt att fritera. Kram! Anette

  4. Mmmmm så gott! Jag har fått friterat lite på hjärnan, men lyckas inget vidare i gryta på spisen. :S Så springer jag på en billig frigös ska den få flytta hem till mej. 🙂 I kväll ska vi äta kola-glass, å jag förstår att du åt den tills du mådde illa, jag slickade varenda grej jag kom över under tillverkningen. 🙂 Å det funkade bra i glassmaskin. 🙂 Trevlig helg!

  5. Jag är rädd att jag inte har något bra tips att komma med, jag har noll koll på fritöser. Jag vet bara att jag vill ha en! 🙂

  6. Haha, jag sommarjobbade ocksa i gatukok och kan minsann bygga en riktigt bra burgare. Dar fick jag ocksa smaka snitsare forsta gangen. Friterad saklart. Mmmm… 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration