Andra Mat på resor

Rom by night

God fredagkväll, kära vänner! Här sitter jag med ett glas italienskt fredagsvin och drömmer mig tillbaka till Rom. På den här uteserveringen på ett torg i den mysiga stadsdelen Trastevere satt jag för exakt en vecka sedan, och sippade på ett annat fredagsvin och såg fram emot vad som skulle bli en fantastiskt god middag.

Jag beställde in friterade zucchinibollar och några bollar som innehöll oliver…
…och ett par av kollegorna beställde in musslor. Jag smakade faktiskt en, men kunde återigen konstatera att det där med musslor inte riktigt är min påse. 

Rom by night – visst är det fint?

Vi stannade till vid ett vägstånd (av något vackrare modell) som sålde färskpressade juicer, och jag beställde en juice som bestod av citron och kokos. Oväntat och väldigt gott!

Sedan begav vi oss till den fullkomligt fantastiska Fontana di Trevi. Ni vet den där fontänen där Anita Ekberg badar i La Dolce Vita? Just den.

Jag vet att det säkert är okulturellt av mig att uppskatta den här fontänen mer än jag uppskattade Vatikanen, men så är det. Fontana di Trevi var helt otrolig.
Den här plocktallriken får slinka med på bild också, för att den var så god. Bruschetta, ost och chark. Behöver man mer?

Efter en härlig kväll med Rom i nattskrud är man pepp på frukost dagen efter! Det här åt jag till frukost alla dagarna – finkaffe med croissant!

6 september, 2013

5 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration