Andra Café och fika Restaurang

Café på Kalmar Slott

Nu har den nya restaurangen med tillhörande café öppnat på Kalmar slott! Det är den perfekta miljön för finfint fika och dinerande, men det har aldrig riktigt funnits någon bra lösning på det hela. Förrän nu!

På vägen dit promenerade vi lite i omgivningarna kring slottet. Slottskyrkogården och slottsallén är alltid som vackrast på hösten.

Så här års behöver man inte lösa någon entré till slottet för att gå in och fika, det är bara att knata in.

Bakverken är super, det kan Olof intyga! Själv vågade jag inte prova något eftersom jag fortfarande går på min ”kolikdiet”, men efter Lilys stundande dop ska jag testa att äta lite mjölkprodukter igen.

Och de hade min favoritmust, från Kivikås! Jag har aldrig sett den säljas någon annanstans än på just Kivikås innan, där vi brukar fika och bunkra must när vi är i Kivik, så jag blev riktigt positivt överraskad.

Seriös kaffemaskin har de också. Och fint porslin. Som ni hör är jag helsåld.

För det var barnvänligt också! Det fanns barnstolar och skötbord på toaletten. Det enda som möjligvis inte skulle vara barnvänligt är den oklanderliga akustiken på Kalmar Slott. Skriks det så hörs det. Men det är ju snarare någon gammal kungs fel.

Det var riktiga kokosflarn på chokladbollarna, och Olof sa att han aldrig smakat en chokladboll som innehöll så mycket choklad. Gott!

Lily var på sitt allra bästa humör, och var glad när hon fick sitta med. Hon gillar inte att ligga i vagnen, men får hon sitta i knät och vara med är allt bra.

Det här är borggården som angränsar till slottskyrkan, med önskebrunnen där man kan släppa ner ett mynt och önska sig något. Här har man varit på bröllop många gånger, det är den tredje populäraste kyrkan i Sverige att gifta sig i. För att inte tala om hur många bröllop Olof varit där på, som fotograf. Han kan slottskyrkan utan och innan vid det här laget.

Sedan gick vi en extra liten runda igen över bron och genom stadsparken, och tittade på de vackra höstfärgerna.

Och nu är det fredag! Vi ska äta tacos och förbereda pulled pork och glasstårta inför imorgon då vi får gäster. Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

17 oktober, 2014

13 kommentarer

 1. Så mysigt!!!
  Ibland blir man verkligen hemmablind och ser inte allt det som finns att göra på nära håll. Tack för att du uppdaterar oss:)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

 2. Vilken underbar fredag ni ser ut att ha haft 🙂 Sötaste dottern som blivit så stor. Fina bilder som vanligt så man längtar tillbaka till detta fina ställe.
  Har varit på slottet en gång och återvänder gärna tillbaka…..på hösten 🙂 Ser så vackert ut och cafet lockar ju med. Tack för alla dina fina inlägg,har varit lite dålig på att kommentera. Kram från mig.

  1. Hej Lenita! Ingen fara, det är inte alltid man hinner kommentera. Själv hinner jag ju knappt ens blogga nuförtiden. Ja, välkommen tillbaka till mina trakter! Stor kram!

 3. Men alltså, den där ungen, hur söt är hon inte!?! Och det är ju så märkligt, när hon satt med dej (H) så tyckte vi att hon var så otroligt lik Olof, men nu när hon sitter i hans famn så är det dej hon är lik… Men den där kalufsen, makalöst!!!
  Härliga höstdagar, som gjorda för utflykter när det är så härligt höstväder som det var denna dagen.

  Stora kramar till er alla

  1. Hoho, håret har hon nog efter sin far. Vad roligt att ni tycker att hon liknar oss! Det är många som sagt att hon liknar mig på ögonen, och det är ju roligt!

  1. Sorgligt indeed! Men snart får jag äta gott igen, jag har börjat införa lite mjölkprodukter i kosten nu. Smal har man blivit om inte annat! 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration