Andra, Café och fika, Restaurang

Café på Kalmar Slott

Nu har den nya restaurangen med tillhörande café öppnat på Kalmar slott! Det är den perfekta miljön för finfint fika och dinerande, men det har aldrig riktigt funnits någon bra lösning på det hela. Förrän nu!

På vägen dit promenerade vi lite i omgivningarna kring slottet. Slottskyrkogården och slottsallén är alltid som vackrast på hösten.

Så här års behöver man inte lösa någon entré till slottet för att gå in och fika, det är bara att knata in.

Bakverken är super, det kan Olof intyga! Själv vågade jag inte prova något eftersom jag fortfarande går på min “kolikdiet”, men efter Lilys stundande dop ska jag testa att äta lite mjölkprodukter igen.

Och de hade min favoritmust, från Kivikås! Jag har aldrig sett den säljas någon annanstans än på just Kivikås innan, där vi brukar fika och bunkra must när vi är i Kivik, så jag blev riktigt positivt överraskad.

Seriös kaffemaskin har de också. Och fint porslin. Som ni hör är jag helsåld.

För det var barnvänligt också! Det fanns barnstolar och skötbord på toaletten. Det enda som möjligvis inte skulle vara barnvänligt är den oklanderliga akustiken på Kalmar Slott. Skriks det så hörs det. Men det är ju snarare någon gammal kungs fel.

Det var riktiga kokosflarn på chokladbollarna, och Olof sa att han aldrig smakat en chokladboll som innehöll så mycket choklad. Gott!

Lily var på sitt allra bästa humör, och var glad när hon fick sitta med. Hon gillar inte att ligga i vagnen, men får hon sitta i knät och vara med är allt bra.

Det här är borggården som angränsar till slottskyrkan, med önskebrunnen där man kan släppa ner ett mynt och önska sig något. Här har man varit på bröllop många gånger, det är den tredje populäraste kyrkan i Sverige att gifta sig i. För att inte tala om hur många bröllop Olof varit där på, som fotograf. Han kan slottskyrkan utan och innan vid det här laget.

Sedan gick vi en extra liten runda igen över bron och genom stadsparken, och tittade på de vackra höstfärgerna.

Och nu är det fredag! Vi ska äta tacos och förbereda pulled pork och glasstårta inför imorgon då vi får gäster. Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

13 Kommentar

 1. Ekenäsliv

  17 oktober, 2014 at 12:09 e m

  Så mysigt!!!
  Ibland blir man verkligen hemmablind och ser inte allt det som finns att göra på nära håll. Tack för att du uppdaterar oss:)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  1. Helena

   29 oktober, 2014 at 7:16 f m

   Visst blir man det! Men det här caféet är nytt, så det är inget du har missat. Absolut värt ett besök!

 2. Lenita från Bohuslän

  18 oktober, 2014 at 9:43 f m

  Vilken underbar fredag ni ser ut att ha haft 🙂 Sötaste dottern som blivit så stor. Fina bilder som vanligt så man längtar tillbaka till detta fina ställe.
  Har varit på slottet en gång och återvänder gärna tillbaka…..på hösten 🙂 Ser så vackert ut och cafet lockar ju med. Tack för alla dina fina inlägg,har varit lite dålig på att kommentera. Kram från mig.

  1. Helena

   29 oktober, 2014 at 7:17 f m

   Hej Lenita! Ingen fara, det är inte alltid man hinner kommentera. Själv hinner jag ju knappt ens blogga nuförtiden. Ja, välkommen tillbaka till mina trakter! Stor kram!

 3. Ann-Sofi Matsafari

  19 oktober, 2014 at 10:29 f m

  Alltså den där ungen! Så jävla söt! Det har ni gjort bra 🙂

  1. Helena

   29 oktober, 2014 at 7:17 f m

   Det bästa vi gjort! 🙂 Kram!

 4. Mårtenssons kök

  19 oktober, 2014 at 5:48 e m

  Men alltså, den där ungen, hur söt är hon inte!?! Och det är ju så märkligt, när hon satt med dej (H) så tyckte vi att hon var så otroligt lik Olof, men nu när hon sitter i hans famn så är det dej hon är lik… Men den där kalufsen, makalöst!!!
  Härliga höstdagar, som gjorda för utflykter när det är så härligt höstväder som det var denna dagen.

  Stora kramar till er alla

  1. Helena

   29 oktober, 2014 at 7:18 f m

   Hoho, håret har hon nog efter sin far. Vad roligt att ni tycker att hon liknar oss! Det är många som sagt att hon liknar mig på ögonen, och det är ju roligt!

 5. Malin`s Diner

  20 oktober, 2014 at 5:02 e m

  Din stackare! Gå på finfik och sedan bara dricka must, sorgligt är ordet. Men en glad bebis kanske gör det värt.

  Fina bilder på en fin familj!

  Kram kram

  1. Helena

   29 oktober, 2014 at 7:19 f m

   Sorgligt indeed! Men snart får jag äta gott igen, jag har börjat införa lite mjölkprodukter i kosten nu. Smal har man blivit om inte annat! 😉

 6. designbyemmeuf

  22 oktober, 2014 at 10:53 f m

  Underbara bilder!!

  Önskar dig en fin dag!

  Kika gärna in hos mig! Jag säljer egendesignade armband till bra priser i mitt uf-företag!

  1. Helena

   29 oktober, 2014 at 7:19 f m

   Tack så mycket! Jag ska spana in ditt UF-företag.

 7. Matilda

  17 november, 2014 at 10:01 e m

  Så himla många fina bilder du/ni tar! Får man fråga vad du har för kamera och objektiv? 🙂

Lämna en kommentar