Andra Pizza Vegetariskt

Pizza med getost, fikonmarmelad, pinjenötter och rucola

Ifall det är någon därute som känner sig lite wild and crazy och kan tänka sig att byta bort sin fredagstacos mot en fredagspizza, så kommer här ett recept på en prima pizza med getost, fikonmarmelad, pinjenötter och rucola. Jag undrar förresten om det är många som ofta äter samma maträtt på fredagar? Själva är vi ju väldigt traditionsbundna. (Det låter finare att säga så än att säga att vi är tråkiga.) Förut var det fredagspasta, ett tag var det lövbiff med pommes och bearnaise – okej, det var främst på 90-talet, men en come back då och då är aldrig fel – och nu är det tacos. Jag kan tänka mig att fredagspizza måste vara minst lika vanligt. Frågan är väl då om man orkar göra den själv, eller om man hämtar sig en köpepizza. Här kommer i alla fall receptet, ifall någon känner motivationen falla på denna ruggiga oktoberfredag:
Pizza med getost, fikonmarmelad, pinjenötter och rucola, 4 pizzor
1 sats pizzadeg (se recept)
1 sats tomatsås (se recept)
400 g getost
ca 170 g fikonmarmelad (ca 5 tsk/pizza)
4 msk pinjenötter
ca 4 nävar rucolasallad
Förbered pizzadeg och tomatsås enligt angivna recept, och sätt ugnen på 225C. Skär bort de vita kanterna på getosten, och skär den i skivor. Kavla ut pizzadegen tunt, vik upp kanterna lite och bred på ca 3 msk tomatsås per pizza. Toppa varje pizza med getostskivor, ca 5 teskedsklickar fikonmarmelad per pizza och pinjenötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 min. Krydda de färdiga pizzorna med grovmalen svartpeppar och toppa med lite rucolasallad.
24 oktober, 2014

6 kommentarer

  1. Ser fantastiskt gott ut! Jag gillar pizza med lite annorlunda topping. Tja, inte när det kommer till pommes eller chips på pizzor. Inte heller blanda typ räkor, oxfilé och bea. Brrr… Men såhär – ja, tack!
    När det kommer till alla slags traditioner är jag inte direkt emot dem, men väldigt lite för. Kanske för att jag jobbar så oregelbundet så det inte finns något som liknar ett mönster i mitt liv. Och när det kommer till mat skulle jag ha svårt att ha en rätt som är återkommande varje vecka, även om den varierades i viss grad. Det finns alldeles för mycket gott att välja på för det.
    Ha en fin helg!

    1. Nä fy rackarns, man kan ju inte blanda VAD som helst. Jag vet vuxna män som blandar godis och chips i mackor. Nä, det är bra det att ni inte har traditionsmat varje vecka. Det är ju trots allt inte särskilt kreativt. 🙂

    1. Jo, på fredagar orkar man inte göra jätteseriösa maträtter. Fast jag ska väl inte sitta här och bräka på om det, det är alltid Olof som lagar mat på fredagar. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration