Pizzadeg och tomatsås till pizza
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver. Pizzadegen är hyvens för fyra glada pizzor, och tomatsåsen som Olof har komponerat ihop är en perfekt standardsås till all form av pizza.
Pizzadeg, 4 pizzor
special
bunke. Rör ut den med ljummet vatten, och rör ner flingsalt, socker och olivolja.
Arbeta in båda mjölsorterna och arbeta degen smidig, gärna ca 10 min i maskin.
Låt degen jäsa i ca 50 min till dubbel storlek. Dela den sedan i fyra delar.
Kavla ut delarna till 4 lika stora pizzor. Vik upp kanterna lite på dem. Toppa
dem med tomatsås och valfri fyllning, och gratinera i ugnen på 225C i 5-10 min.
(ca 5 st stora)
pressade
tabasco
Skär tomaterna och
löken i klyftor, lägg i en kastrull. Pressa ner vitlök. Rör ner tomatpuré och
tabasco, och låt koka på låg temperatur utan lock i ca 45 min. Ta såsen av
värmen och mixa samman den med en stavmixer. Smaka av med oregano, salt, honung
och vitvinsvinäger. Beräkna ca 3 msk tomatsås till varje pizza.
Hemmagjord pizza, mums!
Visst är det hyvens?!
Hemmagjord pizza är oftast godast, receptet på pizzasåsen låter ju supergott!
Absolut! Ja, pizzasåsen har Olof fått till himla bra. 🙂
Härligt med hemmagjord pizza! Det har verkligen hittat vägen till våra hemmakök och det gillar jag skarpt. Det här sparar jag. Både deg- och såsrecept. Ni verkar vara riktiga pizzarävar och då litar jag på källan! Tomatsåsen skulle jag kunna ha till lite kokt pasta bara! Fast nu ljög jag lite. Måste ju vara lite parmesan på också 🙂
Trevlig helg!
Haha, nog är vi pizzarävar allt! Men jag håller med dig, parmesan är jätteviktigt! Kram!