Pasta Vardag Vegetariskt

Grönkålspesto med jordnötter

Grönkålspesto med jordnötterTrodde ni att man bara gjorde pesto på basilika och pinjenötter? Icke! Man kan göra pesto på nästan vad som helst utom strumpor och lego. Grönkål är dessutom nyttigt och finns i våra svenska grönsaksland så gott som året om. Om jag ska vara helt ärlig så hör jag inte till de som älskar grönkål och vill ha det till allt, men i den här peston kommer den verkligen till sin rätt, och speciellt ihop med de salta jordnötterna. Och parmesanost har ju aldrig skadat en anrättning, tvärtom. Så vill ni känna er grönkålshippa och ha en supergod, vegetarisk måltid färdig på den lilla tiden det tar att koka pasta – laga grönkålspesto med jordnötter. Peston är även god som tillbehör till kött och grönt från grillen.

Skriv ut

Grönkålspesto med jordnötter

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vem har sagt att pesto måste bestå av basilika och pinjenötter? Byt ut basilikan mot grönkål så får du vinterns variant! Jordnötterna ger sälta och en rejäl smakskjuts.

 • Total tid: 15 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
 • 50 g grönkål
 • 1 msk pressad citronsaft
 • 100 g parmesan
 • 1 dl saltrostade jordnötter
 • 0,5 dl olivolja
 • 1 nypa flingsalt
 • Svartpeppar

Pasta till servering

Instruktioner

Rensa grönkålen så att du får bort de tjocka stambitarna. Mixa grönkålen till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, riv ner parmesanost och tillsätt jordnötter och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta.

 

19 februari, 2019

4 kommentarer

 1. Äntligen en som tycker som jag. Jag är inte heller någon grönkålsfantast, men blir oftast motsagd när jag säger att jag inte gillar grönkål. Förstår mig inte på grönkålschips som tycks vara ”det godaste som finns” enligt en del.
  Den här peston ska jag nog ta och pröva eftersom den innehåller så mycket andra godsaker som parmesan och jordnötter. I somras gjorde jag en pesto på blandad grönsallad, Sveciaost och solroskärnor som blev mycket lyckad då jag hade ett överflöd av sallad i mitt trädgårdsland.

  1. Haha, härligt att höra Lena! Jag har gjort grönkålschips till ett reportage en gång, men väljer hellre potatischips alla dagar i veckan! Har även provat att göra gröna smoothies med grönkål, men det är helt enkelt inte min grej. Men i den här peston är allt förlåtet! Men vad gott det låter med pesto på grönsallad, svensk ost och solroskärnor, det måste jag testa i sommar när jag sått sallad i pallkrage! (Måste bara komma ihåg att vattna den i år! 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration