Pasta Vegetariskt

Fyllda pastasnäckor

Trevlig bjudmat! (Tycker jag själv i alla fall) I det här vegetariska receptet har jag använt de största pastasnäckorna jag hittade på ICA av ett märke som heter Gargofalo, och det räckte med halva paketet för att fylla min stora gula form. Receptet räcker till minst 6 personer.

ett halvt paket stora pastasnäckor
2 burkar ricottaost (totalt 500g)
ev. lite riven muskotnöt
1 dl riven parmesan
100 gram riven mozzarella
1 ägg
2 burkar/paket krossade tomater (totalt minst 800g)
1 pkt (250g) cocktailtomater
2 tunt skivade vitlöksklyftor
1 dl hönsbuljong alt. grönsaksbuljong för en vegetarisk rätt
1 tsk socker
grovmalen svartpeppar och havssalt

Koka pastasnäckorna (de har väldigt lång koktid fick jag erfara) och skölj dem svala i ett durkslag. Blanda ihop ricottan, parmesanen, mozarellan och ägget i en skål. Krydda med havssalt och peppar. Ös på bara. Det är gott att ha i lite muskotnöt här om man vill, det passar bra med ricotta. Ta en stor form och häll i de krossade tomaterna, vitlöken, buljongen, cocktailtomaterna, sockret och havssalt och peppar. Detta behöver inte kokas innan, det är bara att röra ihop direkt i formen. Fyll pastasnäckorna med ostfyllningen, lägg dem ner i tomatblandningen som små båtar. Avsluta med lite salt och nymalen peppar, och gratinera i mitten av ugnen på 225C tills osten har fått fin färg, ca 25 min. Servera med en god sallad.

Fyll pastasnäckorna med hjälp av en tesked.

Färdiga att ställas in i ugnen!
1 november, 2009

4 kommentarer

  1. Jag är imponerad! Ser såå gott ut. Jag hade tänkt göra en länk till ditt blogg när vi lagade din/Ylvas pastarullar (så som du gjorde med müslin), men mina lasagneplattor sprack när jag rullade ihop dem… Och de var färska 😉 Men det blev kanongott, men såg inte aptitligt ut. kram.

  2. Hej. Gillar verkligen din sida, men du kanske inte ska ha detta receptet bland det vegetariska när du använder hönsbuljong. Kan ju tänkas att du tycker jag är petig, men de flesta vegetarianer blir något störda av såna små missar. Visst kan jag byta ut mot grönsaksbuljong på egen hand, men ändå. 🙂
    Hoppas du inte tar illa upp!

    Anna

  3. Hej Anna!
    Jag tar absolut inte illa upp, det är jättebra att du säger till. Det är inte alls nödvändigt att det är hönsbuljong i det här receptet, jag har ändrat det nu så att det står att man kan välja mellan antingen höns- eller grönsaksbuljong. Tack för tipset!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration