Andra Efterrätter

Citronfromage

Jag har alltid tyckt om citronfromage gjord på pulver, men nu när jag har provat att göra egen kommer det att bli hemmagjord fromage i fortsättningen! (Förutom de oplanerade trötta vardagskvällarna på ICA då man ser genvägen till en snabb fromage och enkel efterrättsglädje lysa framför sig lika starkt som affärens lysrör.) Den här fromagen räcker till 6 personer. (Man blev väldigt mätt efter att ha ätit upp all fromage i ett sådant här glas…)

4 gelatinblad
4 äggulor
1-2 dl socker (här får du smaka dig fram beroende på hur sur citronen är. Själv tror jag på ganska mycket socker.)
3 dl vispgrädde
1 citron, saft och skal

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa upp grädden i en annan bunke. Lägg gelatinbladen i en kastrull och smält dem till rinnande konsistens på svag värme. Blanda med citronskal och -saft. Rör ner gelatincitronen i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden och rör om. Smaka av med lite socker ifall det känns surt. Det går bra att vispa här också, det gjorde jag eftersom jag ville ha i mer socker, och gelatinet och resten av smeten blev inte det minsta konstig för det. Häll upp fromagen i portionsformar och låt stå till sig i kylen i ett par timmar, för riktigt bra konsistens.
11 januari, 2010

3 kommentarer

  1. egentligen ska man inte börja göra saker direkt från scratch, då blir allt halvfabrikat så äckligt i jämförelse 😉

    vi bodde också jättenära ett ica maxi förut, jag saknar det varje gång vi är och handlar. dessutom bodde vi också nära ett willys, nu bor vi bara ett jättedyrt coop som har ett jättekonstigt sortiment. fast när vi flyttar härifrån kommer jag väl sakna det också säkert…

  2. Fin bild! Såg jättegott ut! Jag älskar allt med citrus (och framförallt citron) så det här är en efterrätt för mig. Jag gillar också pulvervarianten, men det är ju lyxigare och egentligen inte så avancerat att göra själv.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration