Olofs vitlöksbröd
olivolja (ca 1 dl) + mer i flaska
3 vitlöksklyftor (eller fler)
havssalt
oregano
svartpeppar
formfranska
Pressa ner vitlöksklyftorna i oljan, ställ åt sidan. Ringla över olivolja direkt från flaskan på bröden, ta hjälp av en pensel och bre ut lite. Bröden ska vara rejält inoljade på ena sidan alltså! Låt dem stå och dra en stund, vänd sedan på dem och pensla på olivoljan som är blandad med vitlöken. Ta mycket! Låt bröden stå och suga åt sig en stund, som svampar. Lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper, och strö över lite flingsalt, nymalen svartpeppar och oregano. Sätt in i mitten av ugnen på 225C i ca 10 minuter tills bröden har en lite gyllene färg och är lite krispiga. (Hett tips är att duka med servetter, det behövs…!)
lollan
7 januari, 2010 at 9:37 e mme like 🙂 mums!!!!
Helena Ljunggren
8 januari, 2010 at 11:30 f mJag gör ungefär liknande fast jag använder smör och blandar ner. Olofs med olja låter ju betydligt mycket smidigare 🙂
Fridas kök
8 januari, 2010 at 6:38 e mMmm, älskar vitlöksbröd! 🙂 Har aldrig gjort själv så det här måste jag testa. Trevlig helg!