Olofs vitlöksbröd
olivolja (ca 1 dl) + mer i flaska
3 vitlöksklyftor (eller fler)
havssalt
oregano
svartpeppar
formfranska
Pressa ner vitlöksklyftorna i oljan, ställ åt sidan. Ringla över olivolja direkt från flaskan på bröden, ta hjälp av en pensel och bre ut lite. Bröden ska vara rejält inoljade på ena sidan alltså! Låt dem stå och dra en stund, vänd sedan på dem och pensla på olivoljan som är blandad med vitlöken. Ta mycket! Låt bröden stå och suga åt sig en stund, som svampar. Lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper, och strö över lite flingsalt, nymalen svartpeppar och oregano. Sätt in i mitten av ugnen på 225C i ca 10 minuter tills bröden har en lite gyllene färg och är lite krispiga. (Hett tips är att duka med servetter, det behövs…!)
me like 🙂 mums!!!!
Jag gör ungefär liknande fast jag använder smör och blandar ner. Olofs med olja låter ju betydligt mycket smidigare 🙂
Mmm, älskar vitlöksbröd! 🙂 Har aldrig gjort själv så det här måste jag testa. Trevlig helg!
Hej! Ikväll har vi gjort kola enligt ditt recept på smör kola❤️ väldigt bra recept, god och seg kola som vi kommer att göra flera gånger🙏 På tur står recept på vitlöksbröd🥰 Det blir intressant att följa dig👍 / Pia
Hej Pia! Vad roligt! Den kolan är ju så god, och vitlöksbröd är ju en klassiker! 🙂