Andra Bröd

Goda frukostbullar

De här frukostbullarna bakas med keso i degen, och är saftiga, mättande och goda, såväl till frukost som till kvällstéet. Av det här receptet får man ut ca 26 bullar:

1 pkt jäst 50 g
50 g smör
5 dl mjölk
250 g keso
1 msk ljus sirap
0,5 tsk malda brödkryddor
1,5 tsk salt
0,5 dl solrosfrön
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling
några extra solrosfrön till garnering

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, blanda ut det med mjölken och värm till fingervarmt, 37C. Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt keso, sirap, salt, brödkryddor och solrosfrön. Rör ner mjölsorterna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Baka ut till bullar, och låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över några solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen på 225C i ca 10 min tills bullarna är fint gyllenbruna. Låt svalna på galler under bakduk.

Receptet kommer från den här boken, ”Mitt bästa recept ur Allt om Mat”. Boken kanske inte ser så mycket ut för världen, men den innehåller jättemånga bra vardagsrecept, vi har lagat de flesta recepten ur den här boken, och jag har givit bort den som present till mina vänner för att den är så användbar.

19 februari, 2010

4 kommentarer

  1. Bullarna ser verkligen goda ut. Funkar det att frysa in dem och värma snabbt tror du?

    Böckerna "Allt om mat" gillar jag själv också. Många goda recept.

    Ha det. 🙂

  2. Bullarna går jättebra att frysa! Jag brukar alltid förvara mina i frysen, och ta fram en och tina varje morgon, då håller de sig färska och blir aldrig torra.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration