Andra

Rårakorna som Gud glömde

Hur ska jag bäst förklara det här? Jag såg ett recept på rårakor i våffeljärn på Emmys blogg häromdagen, och tänkte att ”Det låter ju jättegott, det måste jag prova! Kul idé med våffeljärn!” Det gick sådär. Faktum är att det gick fullständigt åt skogen. Jag skyller på Olofs våffeljärn som är från 70-talet. När Olof skulle fotografera mina tragiska rårakor som egentligen bara var trasigt urskrap från våffeljärnet lyckades jag bränna mig på det onda våffeljärnet, och precis då knäppte han av bilden. Som synes har jag givit upp hoppet om våffeljärnet, och börjat steka rårakor i stekpannan också. Vilket jag tänker fortsätta med ifall jag ger mig på att göra rårakor igen. I alla fall tills jag har införskaffat ett riktigt flådigt våffeljärn.

4 mars, 2010

11 kommentarer

 1. Nämen 🙁 Hoppas det gick bra med fingret. Jag såg också hennes inlägg om rårakor, får se om man vågar sig på det i våffeljärnet. Vårt är iochför dig nytt och bara använt 2gg.

  Måg gott

  /Nina

 2. Köp ett nytt våffeljärn! nu har du en anledning till att köpa nått nytt och det är alltid kul 🙂

  Råkakor och blodpudding med lingonsylt är mums!

 3. Ja, jag hörde om rårakorna… Jag som tänkt skriva att det borde fungera bäst i ett gammalt inkört järn… För mitt är nytt och jag kan tycka att ytan på våfflor blir bättre i ett gammalt järn, men jag har tyvärr inget. Men järnen kanske har ett bäst-före-datum 😉 Hoppas smaken blev bra iaf. Attans att du dessutom skulle bränna dig. Kram.

 4. Snacka om att fånga ögonblicket haha!!! Stackare 😉 Då ska nog inte jag heller testa det, men jag blev bra sugen när jag såg det på Emmys blogg jag med!!! Tack för du tycker om min lilla Larsson… Han får ännu högre ego när jag berättar vad alla tycker om honom så det kommer garanterat fler där han gör sig till 😉

 5. hahaha, vilket härligt foto 🙂 matlagning är inte alltid så lätt! men brukar inte gamla våffeljärn och sånt vara bättre än nya? gammal locktångar är i alla fall bättre än nya så jag tänker att våffeljärn borde vara samma sak av nån anledning…

  ja, vi måste köpa lite barstolar bara, sen ska det sippas drinkar i baren! jag funderar på att konstant ha en liten skål chilinötter dä också för den ultimata barkänslan 😉

  vill du veta det bästa? vi slipper flyttstäda! 😀 killen vi hyr av hade inte städat alls när vi skulle flytta in, så vi behövde inte städa när vi flyttar ut som kompensation. nu har vi visserligen städat lite ändå, men det där med att skrubba ugnen och göra rent badrummet med en tandborste slipper vi iaf!

 6. Åh stackare dig men det blev en kul bild!
  Skulle inte heller fått till rårakor i mitt våffeljärn och jag törs nog inte testa heller.
  En av mina favoriträtter!
  Ha de´/Karin

 7. Tack för din kommentar 🙂
  Det där ser inte så skoj ut, rårakor är kanske inte helt rätt i ett gammalt våffeljärn..
  Fick problem en gång när jag skulle vara nyttig och ha grovt rågmjöl i mina våfflor. Såg ungefär likadant ut 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration