Andra, Mat på resor

Kring Montalcino

En av dagarna gjorde vi en utflykt till Montalcino med kringliggande omgivningar. Montalcino är känt för sitt goda vin, och då främst brunellovin.
Turen inleddes med en svulstig lunch på Il Conte Matto i byn Trequanda, en jättetrevlig restaurang där min brudtärna Lena åt när hon var i Toscana på matlagningsweekend som hon vunnit genom att skriva en slogan till en vinsida på nätet. Eftersom hon ville att vi skulle få en lika trevlig matorgie som hon och hennes fästman haft i Toscana, gav de oss en middag i present på just den här restaurangen.
Ett väldigt bra presentval! Vi åt en bland annat en delikat tryffelrisotto som vi avrundade med en selektion pecorinoostar som serverades tillsammans med olika marmelader. Vi blev så mätta att vi höll på att spricka. Hade vi inte haft bil att ta oss därifrån med hade jag nog lika lätt kunna rulla nedför Toscanas höga kullar.
Här spanar jag in brunellolådor i Montalcino. Det är farligt att åka till Toscana, man får smak för goda saker som tryffel och brunellovin… och italienska skor.
Såhär nöjd blir man av brunellovin! Vi stannade till utanför ett Enoteca som hade en liten uteservering där man kunde köpa trevliga brunelloviner på glas. Vi åkte även till en vingård i området, jag lovar att berätta mer om den i ett annat inlägg!

6 Kommentar

 1. Coolaannna

  7 augusti, 2011 at 5:48 e m

  Det ser verkligen underbart ut! Så romantiskt och härligt!

  Kram Anna

 2. Sofie

  7 augusti, 2011 at 8:05 e m

  Ahh….brunello!! Nåt ut av det godaste jag druckit!!

 3. mela

  8 augusti, 2011 at 7:50 f m

  detta är bara så ljuvligt att se på bilderna.
  och matbilderna kan jag lova att jag dreglar som bara den nu 🙂

 4. Emma

  8 augusti, 2011 at 9:17 f m

  Alla bilder du visar är underbara. Börjar snart överväga att flytta till toscana någon gång!

 5. Erika - Bakglädje

  8 augusti, 2011 at 1:49 e m

  Åh, vad härligt ni ser ut att ha det.

 6. Mårtenssons kök

  8 augusti, 2011 at 4:32 e m

  Åh, det blir bara bättre och bättre…

Lämna en kommentar