Andra Mat på resor

Pieve di Caminino

Förutom huset i bergsbyn bodde vi även på det här hotellet under vår bröllopsresa, Pieve di Caminino. Ett fullkomligt underbart hotell som utan tvekan är det charmigaste jag bott på! Vi hittade hotellet via en kompis som var där två veckor före oss och la ut bilder på Facebook från hotellet. Jag skyndade mig att pumpa honom på information, och kort därefter hade vi bokat!
Hotellet var för länge sedan ett munkkloster, och ligger beläget mitt ute i ingenstans, 10 minuters bilfärd från den lilla byn Roccatederighi och ca 30 minuter från den lite större byn Massa Marittima. Kring hotellet växer olivträd, och de gör både egen olivolja och sitt egna vita, organiska vin.
Till och med välrenommerade förlaget Condé Nast har förstått att det här stället är en riktig pärla.
I det här rummet bodde vi, ett rum som de kallar för ”Library Loft”. Möbler, mattor, tavlor… allting var gammalt och antikt!
Till och med klädskåpet var vackert, precis som kranen i köket. Varenda detalj passade in perfekt.
Eftersom det var bröllopsresa hade de spritt rosenblad över sängen, och gjort extra fint…
…och plockat in rosor från trädgården och ställt fram en flaska av det egengjorda vinet, som var hur gott som helst. Jag älskar den rustika inredningen i rummet, med de stora takbjälkarna, det lena stengolvet och det stora gamla ritbordet.
Olivlundarna sträcker sig långt utanför hotellet, och på väg ner mot poolen möts man av den här utsikten.

Pool är aldrig fel!
Den här bilden är tagen i receptionsbyggnaden, som närmast kan liknas vid ett museum. Det här stället tar onekligen begreppet ”hotellreception” till en helt ny dimension.
Till vänster står receptionsdisken. Som synes helt befriad från stora datorer…
Klart att varje hotell ska ha en vakthund! Den här vovven var lika snäll som den var stor, och matchade inredningen alldeles ypperligt. Jag tror absolut att vi kommer att bo på det här stället fler gånger!
8 augusti, 2011

14 kommentarer

 1. Jag tappar andan när jag ser dessa bilder från hotellet..trodde det inte existerade något så vackert i hotellväg :-))Vilket rum ni hade….jag hade gått runt och bara känt på allt och varit i sjunde himlen.Sen eran säng…wow!!! Rosenblad,vinet och dom inplockade blommorna…helt underbart!! Vilken tanke som finns bakom allt.Lyckliga ni som fick uppleva detta och delar det med er till oss andra. tack för ett fantastiskt fint inlägg. Kram Lenita

 2. Men herregud GRATTIS till giftemålet! Gud så vackra ni var, och vilken bröllopsresa ni verkar ha haft sen! Vilken dröm att få ha en ärvd bröllopsklänning (dessvärre var både mormor och farmor betydligt nättare än jag själv :P)

  Har inte hunnit läsa allt än ( har ju missat hela balunsen på grund av min egna semester) men man blir ju såklart nyfiken på vad en matnörd som du har för mat på sitt bröllop????

  Åh grattis grattis
  kramar din trogna bloggläsare fröken elin

 3. Grattis till giftermålét! Åååhh vilken härlig resa ni gjort. Hur länge reste ni omkring i Toscana?
  /Birgitta

 4. Nu har jag läst allt (?) om er underbara bröllopsresa och känner att jag snart måste gifta mig och åka på samma resa. SÅ vackert, så god mat… (ev kanske man kan åka även ogift, men det är väl lite fusk?)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration