Andra, Mat på resor

Restaurangbesök i Toscana

Den främsta anledningen till att resan gick till Italien var såklart maten. Och vad god den var – vilket ställe man än hamnade på kunde man vara garanterad att få vara med om en riktig smakupplevelse. På restaurangen Locanda nel Cassero i byn Civitella Marittima testade jag fyllda zucchiniblommor, något jag velat prova länge efter att ha sett det i så många italienska kokböcker. Nu kryllar det ju inte direkt av zucchiniblommor i de svenska mataffärerna, men i de flesta italienska små grönsaksbutikerna fanns det en korg med zucchiniblommor. De smakade kanske inte så jättemycket i sig själva blommorna, men ricottafyllningen var god!
Det inmundigades även en kryddig pastarätt med salamibitar, och en rund liten lasagnevariant som eventuellt kan ha hetat Lasagnette.
Precis som alla andra mysiga restauranger i Toscana låg den här i ett klassiskt gammalt stenhus, och kunde stoltsera med en hel glasdörr full med utmärkelser.
En annan restaurang som vi fick tips om var Gatto e la Volpe i byn Massa Marittima, där vi smorde vårt krås rejält.

Olof åt vildsvin och jag smorde i mig en rar liten filé med tryffel.
Fin skylt hade de också!

13 Kommentar

 1. Helene

  10 augusti, 2011 at 6:55 e m

  Man blir jo vrålhungrig bare av å se bildene….

 2. Lenita från Bohuslän

  10 augusti, 2011 at 7:13 e m

  Vilken matresa ni har gjort i detta vackra land 🙂 Önskade att vi oxå hade dessa mysiga uterestauranger i Sverige…men,men,klimatet tillåter det inte och italiensk stil är inte så vanligt här :-))Man blir rackarns sugen på alla dessa goa maträtter ni visar! Kram Lenita

 3. Mårtenssons kök

  10 augusti, 2011 at 7:44 e m

  Så mycket gott ni har smaskat i er. Precis så där tänker vi oss att restaurangerna i Italien ligger, allihopa alltså, som den i gränden. Och så himla smart med hyllan på väggen sidan om bordet som avställningsplats…

 4. Ann-Sofi

  10 augusti, 2011 at 8:31 e m

  Tack för att du delar med dig av semestern. Det är alltid lika spännande när jag loggar in på bloglovin och ser att ännu ett inlägg från Toscana är publicerat 😀

 5. Charlotta

  11 augusti, 2011 at 8:20 f m

  Just det, zucchiniblommor åt jag i Rom när vi var där senast och det är himla gott! Hoppas du har massvis med bilder kvar för jag behöver lite uppiggande semesterbilder nu när regnet öser ner över Göteborg…

 6. mela

  11 augusti, 2011 at 8:50 f m

  fyllda zucchiniblommor är något jag är sugen att testa på 😀
  har sett i tv hur de lagar det och kan säga att dregelt rinner på er

 7. Styleabaad

  11 augusti, 2011 at 8:58 f m

  Åh vad härligt ni verkar haft det i Toscana, nu längtar jag tillbaka efter vår egen smekmånad! oj oj så gott man åt alltså!

 8. Remsan

  11 augusti, 2011 at 12:47 e m

  Har länge velat testa zucchiniblommor. Sett dem både fyllda och fritterade. Precis som du säger så kryllar det ju inte av dem i grönsaksdiskarna. Och min pappa har inte velat avvara några, för då får han ju färre zucchinis.

 9. Lisa

  11 augusti, 2011 at 2:47 e m

  Åhh….tryffel….:-))
  Och vilka VACKRA hus det finns där….

 10. Matarkivet

  11 augusti, 2011 at 4:32 e m

  Zucchiniblommor är så gott och fint, men allt annat ser också helt gudomligt gott ut!

 11. MÅ Gott

  13 augusti, 2011 at 5:36 e m

  Åh, Toscana besökte vi förra sommaren och det är inte utan att jag längtar tillbaka!
  Vi bodde "på landet" och åt inte ute så många gånger, men det var häftigt att handla själv och laga till maten också. Miljön gör ju sitt till för helhetsupplevelsen.

  Friterade zucchiniblommor har jag länge tänkt testa, men än har det inte blivit av.

  Ni verkar ha haft en underbar matresa!

 12. Emma

  17 augusti, 2011 at 1:50 e m

  Vilken fin bild på dig i headern! 🙂

Lämna en kommentar