Andra Mat på resor

Restaurangbesök i Toscana

Den främsta anledningen till att resan gick till Italien var såklart maten. Och vad god den var – vilket ställe man än hamnade på kunde man vara garanterad att få vara med om en riktig smakupplevelse. På restaurangen Locanda nel Cassero i byn Civitella Marittima testade jag fyllda zucchiniblommor, något jag velat prova länge efter att ha sett det i så många italienska kokböcker. Nu kryllar det ju inte direkt av zucchiniblommor i de svenska mataffärerna, men i de flesta italienska små grönsaksbutikerna fanns det en korg med zucchiniblommor. De smakade kanske inte så jättemycket i sig själva blommorna, men ricottafyllningen var god!
Det inmundigades även en kryddig pastarätt med salamibitar, och en rund liten lasagnevariant som eventuellt kan ha hetat Lasagnette.
Precis som alla andra mysiga restauranger i Toscana låg den här i ett klassiskt gammalt stenhus, och kunde stoltsera med en hel glasdörr full med utmärkelser.
En annan restaurang som vi fick tips om var Gatto e la Volpe i byn Massa Marittima, där vi smorde vårt krås rejält.

Olof åt vildsvin och jag smorde i mig en rar liten filé med tryffel.
Fin skylt hade de också!
10 augusti, 2011

13 kommentarer

  1. Vilken matresa ni har gjort i detta vackra land 🙂 Önskade att vi oxå hade dessa mysiga uterestauranger i Sverige…men,men,klimatet tillåter det inte och italiensk stil är inte så vanligt här :-))Man blir rackarns sugen på alla dessa goa maträtter ni visar! Kram Lenita

  2. Så mycket gott ni har smaskat i er. Precis så där tänker vi oss att restaurangerna i Italien ligger, allihopa alltså, som den i gränden. Och så himla smart med hyllan på väggen sidan om bordet som avställningsplats…

  3. Tack för att du delar med dig av semestern. Det är alltid lika spännande när jag loggar in på bloglovin och ser att ännu ett inlägg från Toscana är publicerat 😀

  4. Just det, zucchiniblommor åt jag i Rom när vi var där senast och det är himla gott! Hoppas du har massvis med bilder kvar för jag behöver lite uppiggande semesterbilder nu när regnet öser ner över Göteborg…

  5. Har länge velat testa zucchiniblommor. Sett dem både fyllda och fritterade. Precis som du säger så kryllar det ju inte av dem i grönsaksdiskarna. Och min pappa har inte velat avvara några, för då får han ju färre zucchinis.

  6. Åh, Toscana besökte vi förra sommaren och det är inte utan att jag längtar tillbaka!
    Vi bodde "på landet" och åt inte ute så många gånger, men det var häftigt att handla själv och laga till maten också. Miljön gör ju sitt till för helhetsupplevelsen.

    Friterade zucchiniblommor har jag länge tänkt testa, men än har det inte blivit av.

    Ni verkar ha haft en underbar matresa!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration