Andra Säsong

Soliga dagar

I helgen hade vi besök från sjömansfolket, och passade på att ta tillvara på det fina vårvädret så mycket det bara gick. Vi körde upp till norra Öland, till Löttorp närmare bestämt, och åt en av de där riktigt goda hamburgarna de har på restaurangen Kalk. Hamburgarna är värda den långa resan, tro mig. Och en solig vårdag är perfekt för en road trip på ön.

Menyn byts ut titt som tätt, men jag är som ni säkert har märkt vid det här laget, en förutsägbar vanemänniska. Trots att det fanns Vårburgare med brynta nässlor på menyn tog jag en klassikerburgare i alla fall.

Helgen bjöd även på fika i solen hemma i trädgården, då vi åt köpebullar av högsta rang.

Cafét uppe på Kalmar Länsmuseum är litet, och det är inget klassiskt bageri till skillnad från de som ligger på gågatan i stan där det faller sig mer naturligt att köpa med sig en påse bullar och ta hem. Men de här bullarna är de allra bästa, speciellt kardemummabullarna, så de är värda omvägen. Efter en IKEA-tur med släpkärra satt de där bullarna extra fint.

Och nu dröjer det inte så länge tills det är helg igen. Hoppas vi har lika god tur med vädret då! I början av veckan har jag varit i Stockholm på mässa med jobbet, men nu är jag hemma igen, och har redan börjat se fram emot en avkopplande helg hemma. Ett bullbak står definitivt på agendan.

2 april, 2014

10 kommentarer

  1. Jag var verkligen i valet och kvalet… hade stället inte legat så långt bort hade jag tagit något nyskapande, men den här gången fegade jag ur….

 1. Vårburgaren låter ju helt wonderful. Och lammburgaren… Och ja, klassiska burgaren också, förstås. Veckorna går fort nu. Skönt med en bullbakarhelg, det hade jag med velat ha!

  1. Ja, hade jag fått plats med en av varje hade jag tagit det, tro mig! 🙂 Får försöka komma dit lite oftare. Jag ser fram emot mitt bullbak! Kram!

 2. En roadtrip på Öland låter helt fantastiskt. Det måste jag ju göra någon gång! Så härligt med sol och värme. Det känns i kroppen att man blir lite gladare.

  Hoppas kommande helg blir lika fin för er!

  Kram!

 3. Åh, vilka ljuvliga vårdagar det har varit! Finns det något bättre än små utflykter som även innefattar godsaker att äta?! Hoppas hoppas, nu att solen har kommit för att stanna. Kram på er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration