Andra Mat på resor

I de smala gränderna

Toscanas byar är fulla av smala, vindlande små gator. Alla byar och städer vi besökte låg högst upp på höga kullar, så man fick alltid parkera hyrbilen nedanför och gå upp. Uppförsknatandet var dock alltid värt besväret – utsikten var som det finaste panoramafotot man kan tänka sig!
Efter att ha besökt byn San Gimnano i början av resan och trängts med turister sökte vi oss resten av vistelsen till mindre bergsbyar. De var mycket genuinare, och det fanns inte alls lika mycket turister. Nu var vi ju själva turister i allra högsta grad, men man vill ju alltid hitta sina egna små smultronställen.
De smala gränderna kantades av små pittoreska uteserveringar där vi ofta åt lunch…
…som på det här stället, där jag valde en ljuvlig pasta med karljohansvamp, och Olof åt lättuggad gnocchi med olika sorters ost. Dessutom drack alla vin till lunchen i Italien, en trend jag gärna hakade på när jag var där. Man är ju kontinental.
En av byarna vi besökte var Volterra, som visade sig vara den byn som är med i Twilight-filmen där det pratas om Volturi. Vampyrerna lyste dock med sin frånvaro. Var det någon som var blekast i byn och hade ett par rejäla hörntänder var det nog faktiskt jag.
4 augusti, 2011

9 kommentarer

  1. Ojoj, den där pastan med karljohansvamp ser otroligt fin ut! Vad tyckte Olof om gnocchin? Jag har bara ätit det en enda gång men jag har för mig att jag tyckte att det var lite sådär. Får nog prova det igen, för jag är ganska säker på att jag hade gillar det nu! :=)

  2. Vilken underbar blogg du har och vilka fina bilder från Toscana! Jag och sambon var i Toscana för 10 år sedan och jag håller med dig, maten, landskapet och människorna är helt i en klass för sig! Ursula

  3. Åh, jag blir helt kär i Italien! Så vackert…
    Gnocchi är väldigt speciellt. Jag tycker bäst om den som görs på potatis. Fast sedan vill jag ha lite mer mat än bara pasta. Men vin till lunchen är jag inte sen på 🙂

  4. Tack för din extrakram i förra inlägget :-)Dina inlägg och bilder är bara så ljuvliga…dom glädjer mig oerhört! Jag och min man äger ett lite hotell i Uddevalla som vi säljer nästa vecka bara för att få mer tid för varann och kunna åka till alla dessa härliga smultronställen. Livet är kort och man vill hinna med så mycket.Älskar dessa små gränder som ni visar och ställen som ännu inte är upptäckta av turister.Nu får jag och A planera in en Italien tripp. Tack för att du finns! Ha en underbar fredag! Kram Lenita

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration