Andra Mat på resor

Middag på Il Corso

Den allra bästa restaurangen vi åt på under vår resa hette Il Corso, och låg i ”vår” lilla bergsby Roccatederighi. Det var en liten restaurang med några bord utställda i en smal gränd, som var helt familjedriven, med en dotter som serverade och en äkta italiensk mamma i köket som lagade maten tillsammans med sin man. De kunde ingen engelska över huvud taget, och hade inga menyer. De var nog helt enkelt ”beyond” menyer.
De berättade helt sonika vad de hade för kvällen, (på italienska) och så tog vi in det som vi tyckte lät bra, och som vi kunde gissa oss till vad det var. Jag var tacksam för att vi kan spanska, för det gjorde att vi kunde förstå en del som vi nog inte skulle hängt med på annars. Vi inledde middagen med ”antipasti mixti” som bestod av de allra godaste plocktallrikar man kan tänka sig; Uppskuren salami, parmaskinka, bruschetta, inlagd kronärtskocka, vitlöksbröd och grillad zucchini med mycket olivolja.
I Italien äter man primero och segundi, ofta två maträtter på en måltid. Skillnaden från i Sverige är att här var förrätten en hel rätt i sig, ovan syns våra primero-rätter. Vi blev så mätta på dem att det inte fanns en chans att vi skulle orka lamm eller kyckling eller något annat som andra rätt. Våra maträtter var väldigt enkla, jag åt egentligen bara hemlagad pasta med hackade tomater och basilika, men så som råvarorna smakade behövdes inget annat, maträtten var helt fantastisk!
Tandlöse farbror Olof åt något lättuggat, och för en gångs skull åt han långsamt. Annars sväljer han nästan maten hel.
Trots att jag blev sprickfärdigt mätt var jag ändå tvungen att testa en genuin tiramisu. Den smakade alldeles underbart, jag befann mig i mathimlen.
En bild på den lilla restaurangen när vi gick därifrån och alla hade gått hem. I de italienska små byarna äter man inte lika sent som till exempel i Spanien, här var tiderna mer som Sverige på sommaren. Jag blev riktigt inspirerad av maten på Il Corso, så ikväll när ett par vänner kommer över på middag blir det lite italienskt tema! Det blir antipasti mixti till förrätt och tiramisu till efterrätt!
3 augusti, 2011

14 kommentarer

  1. Det är ju det som är kruxet med Italien: språket och mängd mat!! Vi var på ett liknande ställe på sardinien. Inga menyer. Vi bara serverades mat. Hade ingen aning om hur många rätter det blev. Och tokmätta blev vi. Valde faktiskt att dela en dessert. GÅr ju inte att hoppa över. Bästa av allt var att det knappt kostade någonting!

  2. Så romantiskt, perfekt för en bröllopsresa ju! Vilken tur att hotellet inte hade plats för er dessa nätter, annars hade ni kanske inte hamnat här… Ibland är det liksom bara meningen:)

  3. Så fantastiskt vackert så man tappar andan! Och vad god maten ser ut! Ni måste haft det helt underbart där, ser så pittoreskt och vackert ut. Stort Grattis till bröllopet, vilket fantastiskt fint par ni är!! Kram!

  4. Välkommen hem får man säga 🙂 Vilken härlig bröllopsresa ni haft med underbar mat och alla dessa vackra små ställen ni besökt. Har inte haft möjligheten att besöka Toscana än men jag blir otroligt inspirerad när jag läser dina inlägg och ser alla vackra bilder. Vilken resa! Du har en sån underbar blogg skall du veta,man blir så glad i hjärtat av att kika in här. Önskar dig och din man en underbar sommardag. Ni är så fina ihop. Kram Lenita

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration