Andra, Mat på resor

På de italienska vägarna

Jag är kär i Toscana. Vart man än åkte såg det ut så här; gröna kullar, kuperat landskap, jämna rader med vinrankor som fick sällskap i sluttningarna av olivträd, höga cypresser vars toppar svajade i vinden….
Hyrbil är ett måste i Toscana, för att ta sig mellan byarna. Här poserar jag framför vår lilla Fiat 500 som vi hyrde. En Fiat 500 hör helt enkelt till när man är i Italien. Men den var inte så motorstark, i uppförsbackarna fick man ligga och köra på ettan. Eller Olof fick köra på ettan. Jag drack vin. Inte i bilen, men till måltiderna. Han åt ändå lite medicin eftersom han drog igång lite hederligt bröllopsdrama och drog ut en tand dagen innan bröllopet. Jag trodde jag skulle få den som morgongåva, men jag fick ett halsband istället.
Det växte hundkex och cikoria längs vägkanten och på ängarna, precis som det gör hemma på Öland. Här lyser dock olivträden med sin frånvaro, till skillnad från i Toscana. Man kanske skulle försöka plantera sig ett olivträd? Det växer ju trots allt både kiwi och persika här på ön.
Underbart vackert!
Här flinar vi upp oss med Toscana som kuliss. Vart man än stannade och tittade på utsikten hade det blivit ett vackert foto, eller en fin akvarellmålning.
En lite mer genuin Fiat 500! Olof var nästan lite besviken över att vår hyrbil var en nyare modell och inte en gammal klassiker.
Cypresserna växte överallt, och bildade ofta vackra alléer upp till stenhusen.
Solrosfälten var lika vanliga som rapsfälten i Skåne, och lyste upp bland kullarna.

 Som ni ser så håller det toscanska landskapet verkligen måttet! Det är ännu finare än jag hade föreställt mig.

14 Kommentar

 1. Aratorps Lena

  31 juli, 2011 at 4:24 e m

  Åh! Vad ändlöst vackert! Grattis till er båda till ett gift liv tillsammans och en lyckad resa! Jag kan inte se mig mätt på bilderna! Kraaam!

 2. Sofie

  31 juli, 2011 at 5:07 e m

  Vackert!! Klart man ska ha en Fiat 500. Vi blev så besvikna när vi fick en Renualt Clio när vi var på Sardinien. Ett måste med en liten bil. Kan hålla med om dålig motor…..

 3. Mårtenssons kök

  31 juli, 2011 at 6:27 e m

  Det verkar så härligt med en sådan semester, men eftersom Anki inte har körkort och Håkan inte alls gillar att köra bil ens hemma i Sverige, så får vi nog mest drömma… eller kanske ordna privatchaufför! Intresserad:) ?

 4. Remsan

  31 juli, 2011 at 6:55 e m

  Hallå kompis! Välkomna hem igen. Eller det kanske man inte ska säga… Ni verkar haft det toppen på er resa! Det enda jag har varit i Italien är en snabbvisit i Vinedig. Och då hade jag mer ögonen på en kille i parallellklassen än på själva Italien… Så en resa till Italien är ett måste. Har redan sagt till er chef att han skulle bara våga säga att ni ska åka på jobbresa till Rom utan respektive. Kram på er och grattis igen!

 5. Marsipan Freak

  31 juli, 2011 at 7:19 e m

  Vilka fantastiskt fina bilder ni tagit! På ett helt underbart landskap, jag är då inte måttligt avundsjuk 🙂 Grattis igen!!

 6. mela

  31 juli, 2011 at 7:54 e m

  åh till italien vill när det nu blir 🙂
  *drömmer mig bort*

 7. Tulipan´s bakverk

  31 juli, 2011 at 8:00 e m

  Åhh vad härligt… super vackra bilder…. ni e så söta ni båda… tack för att ni delar med er av era underbara upptäckter och bilder 🙂
  Njut nu riktigt av bröllopsresan och ät massvis med god mat 🙂

 8. Mia

  31 juli, 2011 at 8:16 e m

  Ser ut som ni har haft det underbart! Välkomna hem igen! Kram kompis!

 9. Cupcakesfluffan

  1 augusti, 2011 at 4:28 f m

  Vilka superhärliga bilder, ser underbart ut

 10. Anna

  1 augusti, 2011 at 7:06 f m

  Man kan inte annat än ÄLSKA Italien! Jag längtar dit varje dag…

 11. Matarkivet

  1 augusti, 2011 at 4:40 e m

  Uuuuunderbart! Vi funderar på att åka till södra Italien i höst, men nu vill jag nog till Toscana istället…. 😉

 12. Emma

  2 augusti, 2011 at 11:13 f m

  Vilka vackra bilder! Ser helt fantastiskt underbart ut! Jag vill också dit! 🙂

 13. Sofie

  4 augusti, 2011 at 6:11 e m

  Åh ser alldeles undebart ut! 🙂

Lämna en kommentar