Andra Mat på resor

På de italienska vägarna

Jag är kär i Toscana. Vart man än åkte såg det ut så här; gröna kullar, kuperat landskap, jämna rader med vinrankor som fick sällskap i sluttningarna av olivträd, höga cypresser vars toppar svajade i vinden….
Hyrbil är ett måste i Toscana, för att ta sig mellan byarna. Här poserar jag framför vår lilla Fiat 500 som vi hyrde. En Fiat 500 hör helt enkelt till när man är i Italien. Men den var inte så motorstark, i uppförsbackarna fick man ligga och köra på ettan. Eller Olof fick köra på ettan. Jag drack vin. Inte i bilen, men till måltiderna. Han åt ändå lite medicin eftersom han drog igång lite hederligt bröllopsdrama och drog ut en tand dagen innan bröllopet. Jag trodde jag skulle få den som morgongåva, men jag fick ett halsband istället.
Det växte hundkex och cikoria längs vägkanten och på ängarna, precis som det gör hemma på Öland. Här lyser dock olivträden med sin frånvaro, till skillnad från i Toscana. Man kanske skulle försöka plantera sig ett olivträd? Det växer ju trots allt både kiwi och persika här på ön.
Underbart vackert!
Här flinar vi upp oss med Toscana som kuliss. Vart man än stannade och tittade på utsikten hade det blivit ett vackert foto, eller en fin akvarellmålning.
En lite mer genuin Fiat 500! Olof var nästan lite besviken över att vår hyrbil var en nyare modell och inte en gammal klassiker.
Cypresserna växte överallt, och bildade ofta vackra alléer upp till stenhusen.
Solrosfälten var lika vanliga som rapsfälten i Skåne, och lyste upp bland kullarna.

 Som ni ser så håller det toscanska landskapet verkligen måttet! Det är ännu finare än jag hade föreställt mig.
31 juli, 2011

14 kommentarer

  1. Vackert!! Klart man ska ha en Fiat 500. Vi blev så besvikna när vi fick en Renualt Clio när vi var på Sardinien. Ett måste med en liten bil. Kan hålla med om dålig motor…..

  2. Det verkar så härligt med en sådan semester, men eftersom Anki inte har körkort och Håkan inte alls gillar att köra bil ens hemma i Sverige, så får vi nog mest drömma… eller kanske ordna privatchaufför! Intresserad:) ?

  3. Hallå kompis! Välkomna hem igen. Eller det kanske man inte ska säga… Ni verkar haft det toppen på er resa! Det enda jag har varit i Italien är en snabbvisit i Vinedig. Och då hade jag mer ögonen på en kille i parallellklassen än på själva Italien… Så en resa till Italien är ett måste. Har redan sagt till er chef att han skulle bara våga säga att ni ska åka på jobbresa till Rom utan respektive. Kram på er och grattis igen!

  4. Åhh vad härligt… super vackra bilder…. ni e så söta ni båda… tack för att ni delar med er av era underbara upptäckter och bilder 🙂
    Njut nu riktigt av bröllopsresan och ät massvis med god mat 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration