Andra Förrätter Vegetariskt

Fyllda festsvampar

Nej, det här inlägget handlar alltså inte om knark. Det är vanliga portabellasvampar som har blivit festligt fyllda med en ljuvlig röra av svamphack, mandlar och västerbottenost. Sedan har de här små vännerna, som egentligen är ganska stora till storleken, gratinerats i ugnen. De är perfekta som förrätt, och kan även serveras som middag om man inte är så värst hungrig en kväll, eller om man har planerat en mastodont och episk efterrätt och behöver lämna lite plats över, så att säga.

Fyllning till två stora portabellasvampar:
1 näve hackade mandlar
1 dl riven västerbottenost
svamparnas stjälkar – hackade
flingsalt
svartpeppar
en skvätt olivolja
———-
ev. lite tryffelolja till servering

Skär av svamparnas stjälkar, och hacka stjälkarna. Blanda samman hackade mandlar, riven ost, hackade svampstjälkar och salt och peppar. Fyll svamparna med blandningen och ringla över olivolja. Gratinera i mitten av ugnen på 225C tills osten smält och svamparna har fått fin färg, ca 10-15 min. Om man vill piffa till dem lite extra kan man ringla över lite tryffelolja precis innan servering.

28 februari, 2012

14 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration