Fyllda festsvampar
Nej, det här inlägget handlar alltså inte om knark. Det är vanliga portabellasvampar som har blivit festligt fyllda med en ljuvlig röra av svamphack, mandlar och västerbottenost. Sedan har de här små vännerna, som egentligen är ganska stora till storleken, gratinerats i ugnen. De är perfekta som förrätt, och kan även serveras som middag om man inte är så värst hungrig en kväll, eller om man har planerat en mastodont och episk efterrätt och behöver lämna lite plats över, så att säga.
Fyllning till två stora portabellasvampar:
1 näve hackade mandlar
1 dl riven västerbottenost
svamparnas stjälkar – hackade
flingsalt
svartpeppar
en skvätt olivolja
———-
ev. lite tryffelolja till servering
Skär av svamparnas stjälkar, och hacka stjälkarna. Blanda samman hackade mandlar, riven ost, hackade svampstjälkar och salt och peppar. Fyll svamparna med blandningen och ringla över olivolja. Gratinera i mitten av ugnen på 225C tills osten smält och svamparna har fått fin färg, ca 10-15 min. Om man vill piffa till dem lite extra kan man ringla över lite tryffelolja precis innan servering.
Malin`s Diner
28 februari, 2012 at 8:45 e mSer nästan ut som en liten dessert! Säkert lika gott.
Kram Malin
Coolaannna
28 februari, 2012 at 8:48 e mÅh, vad jag blir inspirerad av din blogg du söta lilla människa!
Har inte varit inne på några dagar då man ligger däckad i influensa 🙁
Kram Anna
Ann-Sofi MATSAFARI
28 februari, 2012 at 8:48 e mVilken fantastisk liten grej. Jag har ju testat din andra svamp med chevré och den går hem här! Så den här kan ju inte vara sämre, det tror jag inte!
MARCO PASHA
28 februari, 2012 at 9:13 e mHelena this recipe looks delicious. I mix garlic, bread crumbs and parmgiano oil and stuff portabella mushrooms as aperatives. I'm going to try your recipe.
Freedomtravel
28 februari, 2012 at 9:57 e mÅh, det lät lite kul! Det skulle jag vilja prova!
Amy's piece of cake
28 februari, 2012 at 10:13 e mSer mycket frestande ut, ska testas!
carolina - bakar bebis i magen & cookies i ugnen!
29 februari, 2012 at 10:29 f mÅh, älska, detta åt vi en Valborg tillsammans när vi bodde i Kalmar, vi grillade svamparna på en engångsgrill på Patricks studentbalkong, haha! Mandlar och svensk ost lät himla gott, vi körde italienska varianten…
Mmmm, måste äta detta igen snart =)
Matarkivet
29 februari, 2012 at 1:29 e mFyllda svampar är galet gott och jag gillar hur du tänekr med att ha det till middag så man orkar efterrätt. Ruccola till tycker jag är gott!
ryskadockor
29 februari, 2012 at 4:00 e mVad gott det låter och ser ut! Bokmärker receptet genast! 🙂 tack för fin inspiration!
//Lana
Moma/Moma's Kitchen
29 februari, 2012 at 4:32 e mFy jäklars vad gott det lät!
Mårtenssons kök
29 februari, 2012 at 4:43 e mVästerbottenost, och vi är sålda!
Tulipan´s bakverk
29 februari, 2012 at 6:01 e mNämen MUMS vad gott detta såg ut.. jag som älskar svamp 🙂
Remsan
29 februari, 2012 at 8:17 e mGud så gott det låter!
Hovkonditorn
2 mars, 2012 at 1:01 e mPortabellasvamp är en favorit! De här ser så goda ut!