Skriv ut

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredienser

Scale
  • 1 baguette, gärna surdeg
  • Olivolja till pensling
  • 1 schalottenlök
  • Ca 250300 g kantareller
  • smör till stekning
  • timjan, några kvistar
  • 50 g Västerbottenost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Skär surdegsbaguetten i sneda skivor, pensla med lite olivolja och ugnsrosta skivorna på en plåt i mitten av ugnen i ca 10 min tills de blivit knapriga. Hacka schalottenlöken. Rensa kantarellerna och stek dem tills vätskan i dem gått ur. Tillsätt en rejäl klick smör, och stek lite till, nu även ihop med schalottenlöken och hälften av timjankvistarna. Riv osten och ställ åt sidan. Halvera vitlöksklyftan och gnid dess snittytor mot de ugnsrostade brödskivorna. Toppa varje brödskiva med stekta kantareller och riven ost, garnera med timjan. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen och ta på lite flingsalt.