Margarita med grapefrukt och chili
Margarita med grapefrukt och chili, folks! En ny drink som jag har komponerat ihop med inspiration från tre andra av mina drinkrecept!
En klassisk margarita görs ju främst på pressad lime och en skvätt citron, men den här görs med hälften lime och hälften röd grapefrukt.
Så jag har alltså utgått ifrån en klassisk Margarita….
…och blodgrapen ihop med limen kommer ifrån denna gin och tonic, och det gör till viss del även den salta kanten högst upp på glasen…
…men mest av allt påminner den frostade kanten på glasen om den saltsockrade kanten jag har till den här melondrinken, där jag har mortlat flingsalt och socker med rivet limeskal och lite chiliflakes för lite sting.
Och som jag skrivit om tidigare, så är det ju en herrans massa gin och tonics överallt nu, men inte så mycket margaritas. Och det måste det ju bli ändring på! Den här margaritan med hälften lime och hälften blodgrape är riktigt panggod, och med den frostade kanten på glasen blir den ännu bättre. Den är extra god riktigt kall, så låt gärna shakern stå en stund i frysen eller kylen innan du skakar med is och häller upp i glas. Släpp gärna ner någon isbit i varje glas också precis vid servering. Skål!
Skriv utMargarita med grapefrukt och chili
En fantastiskt god margarita med hälften lime och hälften blodgrape, och en saltsockrad kant på glaset med chili och lime!
- Tillagningstid: 10 min
- Total tid: 10 min
- Antal portioner: 2 1x
Ingredienser
Margarita:
- 10 cl sockerlag
- 5 cl pressad limejuice
- 5 cl pressad juice från röd grapefrukt
- 6 cl tequila
- 4 cl triple seq
- isbitar
Frostad kant:
- 0,5 msk socker
- 0,5 msk flingsalt
- 0,5 lime – rivet skal
- 0,25 tsk chiliflakes
Instruktioner
Börja med att koka upp lika delar socker och vatten i en kastrull och låt svalna. Koka upp 1 dl socker med 1 dl vatten, men när du ändå är igång – koka gärna mer och spar i en flaska i kylen, sockerlag står sig i flera veckor.
Gör frostingen till glasens kant genom att mortla socker, salt, rivet limeskal och chiliflakes. Häll ut ditt smaksatta saltsocker (som smakar jättegott!) på ett litet fat. Vänd glasen upp och ner och doppa dem först i sockerlagen i kastrullen, och sedan i sockersaltet.
Pressa ner lime och grapefrukt i en shaker. Tillsätt sockerlag, tequila och triple seq, och skaka samman ihop med några isbitar. Sila ner margaritan i de dekorerade glasen.