Skriv ut

Margarita med grapefrukt och chili

Margarita med grapefrukt och chili

En fantastiskt god margarita med hälften lime och hälften blodgrape, och en saltsockrad kant på glaset med chili och lime!

Ingredienser

Scale

Margarita:

  • 10 cl sockerlag
  • 5 cl pressad limejuice
  • 5 cl pressad juice från röd grapefrukt
  • 6 cl tequila
  • 4 cl triple seq
  • isbitar

Frostad kant:

  • 0,5 msk socker
  • 0,5 msk flingsalt
  • 0,5 lime – rivet skal
  • 0,25 tsk chiliflakes

Instruktioner

Börja med att koka upp lika delar socker och vatten i en kastrull och låt svalna. Koka upp 1 dl socker med 1 dl vatten, men när du ändå är igång – koka gärna mer och spar i en flaska i kylen, sockerlag står sig i flera veckor.

Gör frostingen till glasens kant genom att mortla socker, salt, rivet limeskal och chiliflakes. Häll ut ditt smaksatta saltsocker (som smakar jättegott!) på ett litet fat. Vänd glasen upp och ner och doppa dem först i sockerlagen i kastrullen, och sedan i sockersaltet.

Pressa ner lime och grapefrukt i en shaker. Tillsätt sockerlag, tequila och triple seq, och skaka samman ihop med några isbitar. Sila ner margaritan i de dekorerade glasen.