Öland Sponsrat inlägg

Weekend på Böda Sand

Inlägg i samarbete med Böda Sand

Böda Sand Öland

Förra helgen packade vi in hela familjen i bilen och åkte upp till Böda Sand för en liten familjeweekend. Eller champing som de kallar det på Böda – som en mix av charter och camping, vilket är en alldeles perfekt beskrivning av hur det är att vara på Böda Sand.

Lekplats Böda Sand

Vi hann inte mer än parkera bilen på fredagen innan barnen fick syn på favoritlekplatsen.

Lekplats Böda Camping

Inte hann vi byta kläder heller. Men vad gör väl det, när det finns gungor, klätterställningar och rutschkanor?

Stuga Böda Sand

På fredagkvällen lagade vi spaghetti carbonara i stugan, som hade ett kök ihop med vardagsrummet, ett sovrum för barnen och ett för föräldrarna. Och badrum, såklart.

Stugor Böda Sand

Och en stor terrass med soffgrupp och sittmöbler. Vi hade valt en stuga där man fick ha med sig hund, så att Bally kunde följa med.

Böda sanddynor

Efter middagen gick vi ner till den vackra stranden, och tjejerna sprang upp och ner, och fram och tillbaka över sanddynorna.

Böda sandstrand

Lily badade fastän hon hade kläder på sig, hon vadade ut en bra bit och doppade sig nästan.

Bageriet Böda

Morgonen därpå promenerade vi bort till bageriet och köpte nybakta frallor…

Bageri Böda Sand

…och croissanter. Det var ju ändå helg!

Bageriet Böda finkaffe

Finkaffe fanns det också, och vi slog till på varsin dubbel cappuccino som vi tog med oss till stugan.

Böda Sands camping är Sveriges största camping, ni kanske har sett TV-serien om campingen på Kanal 5? Anläggningen är som en komplett strandstad, här finns allt man behöver för sin sommarsemester; mataffär, bageriet med café, aktiviteter för både vuxna och barn, restauranger, bar, badland, frisör, sportanläggningar… listan kan göras hur lång som helst.

Minigolf Böda Sand

Barnen var sugna på att testa minigolf, så vi fixade klubbor och gick bort till minigolfbanan. För övrigt kan det eventuellt vara så att jag är sämst i världen på minigolf, det är på den nivån att barn skrattar åt mig. Lily som är sex år var helt klart bättre.

Terrängbana Böda Sand

En bit bort från minigolfbanan finns en terrängbana där barnen hade kunnat stanna i flera timmar. Man kunde klättra på höga plank, gå balansgång, hoppa mellan stubbar och aktivera sig riktigt mycket.

Restaurang Böda Beach Club

Så mycket att alla blev lunchhungriga extra tidigt. Vi gick bort till restaurangen Böda Beach Club nere vid vattnet och satte oss på uteserveringen med utsikt över havet.

Restaurang Böda dagens lunch

Vi åt dagens lunch som bestod av en jättegod färsbiff med potatispuré, sås och bacon, och barnen valde köttbullar med pasta från barnmenyn.

Böda beach club lekrum

Evelyn hittade dinosauriekompisar i lekrummet inne i restaurangen som verkade ha fattat tycke för varandra, men följde med ut i solen igen när det började pratas om glass.

Sommarlov Böda

Sedan ville barnen gå ner till stranden igen. De dras till sandstränder som magneter och älskar att springa omkring vid vattnet.

Böda sand bad

Att vara nere vid den vita, två mil långa sandstranden vid Böda är som att vara utomlands, det är verkligen helt fantastiskt att vi har sådana här miljöer i Sverige och här på Öland, bara några mil ifrån där vi bor.

Stranden Böda

Ett klädbyte senare. För ja, det blev ytterligare ett oplanerat bad. Med kläderna på.

Böda Beach Club

På kvällen gick vi ner till restaurangen nere vid vattnet igen, men den här gången satt vi på andra sidan och åt, nere vid tallarna och vattenlandet som snart öppnar.

Middag Böda Beach Club

En cheeseburgare och ett glas rödvin satt fint efter en hel dag utomhus, och det kan eventuellt ha slunkit ner en crème brûlée till dessert.

Böda stugor

Efter en sen frukost på söndagmorgonen körde vi den dryga timmen hem igen, nöjda efter en riktigt rolig hemester. Tänk vad Öland är härligt, ändå.

7 juni, 2020

4 kommentarer

  1. Ser helt underbart ut och där verkar finnas allt för att alla ska bli nöjda, glada och mätta, och så toppen att den fyrbenta familjemedlemmen också är välkommen!

      1. Öland är bäst! ❤️ Och vad mycket kul det finns i Böda för barnen! Inte varit där på år och dar.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration