Andra Familjen Öland Restaurang Utflykt

En dag på norra Öland

I söndags åkte vi på en norra Öland-tur. Våra norra Öland-turer brukar innefatta hamburgare på Kalk i Löttorp, ett besök på Böda Sand och en åktur på den vackra grusvägen längs vattnet mellan Byrums raukar och Sandvik.

Efter flera dagar med regn från en grå himmel var det underbart att äntligen få lite sol. Lily plaskade i vattnet, kom upp och frös så att hon huttrade men skulle sedan ner i vattnet igen. Man var ju likadan själv i den åldern, även om man på senare år blivit en badkruka av rang.

Farmor och Lily plockade snäckor.

Och så var vi ju på Kalk! SÅ trevligt ställe, mitt i Löttorp. Allt är hemmagjort, från hamburgerbrödet till de tunna chipsen man får istället för pommes frites.

Här sitter jag och äter i godan ro, medan Evelyn är supertaggad.

Hon fick mat hon med.

Chipsen slank ner även hos den mest kräsna.

Jag älskar när restauranger har barnvänlig mat på menyn som pannkakor. Visst är det toppen när de har barnportioner av vuxenmaten, det är minst lika viktigt, men när man har en sådan liten matskeptiker som vi har så uppskattar man pannkakor. På Kalk finns även helt naturella hamburgare med tillbehören vid sidan av, i lite mindre portion för barn. Och ett lekrum! Som ni hör är det här ett toppenställe för barnfamiljer. Hundar är också välkomna på uteserveringen.

Matgänget!

4 juli, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration