Drinkar

Melonbellini

Melonbellini

Melonbellini är så enkelt att man inte ens behöver ett recept, man bara mixar sig lite melon och fyller upp med bubbel. Sedan är det klart! Melonbellini går finfint att göra både på ljus melon eller röd vattenmelon, men jag föredrar den röda vattenmelonen eftersom färgen blir så härlig. Om man vill kan man söta melonen med någon matsked socker, men det är valfritt beroende på vad man gillar när det kommer till bubbelbaserade drinkar. Exakt hur mycket melon som går åt är svårt att säga då vattenmeloner kan variera så enormt i storlek, men man kommer långt på bara några skivor.

Har man framförhållning är det alltid trevligt att frysa melonen lite först innan man mixar den, så blir bellinin lite kallare och lyxigare.

Originalet när det kommer till bellinins är persikopuré i botten och sedan bubbel, men man kan i ärlighetens namn göra en bellini med vad man vill. Principen puré av frukt eller bär och bubbel som fyller upp går att variera i oändlighet. Är man extra bekväm av sig kan man göra alltihop i mixerkannan och sedan bara servera från kannan.

Och ett tips till – nuförtiden när det finns fruktpuré för bebisar på klämmispåse kan man köpa en sådan som innehåller 100% mangopuré och klämma ner lite i ett glas. Bara att fylla upp med bubbel sen!

Skriv ut

Melonbellini

Melonbellini kan vara världens enklaste drink; mixa melon, fyll upp med bubbel, färdigt! Frys gärna melonen innan om du har tid. 

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 5 min
  • Tillagningstid: 5 min
  • Total tid: 10 min
  • Antal portioner: 6-8 1x

Ingredienser

Scale
  • Vattenmelon, ett par skivor (luddigt, jag vet, men det är verkligen inte så noga)
  • 1 nypa socker (kan uteslutas)
  • 1 flaska bubbel, t ex prosecco

Instruktioner

Om du har framförhållning – skär melonen i mindre bitar, skär bort skalet och frys bitarna i en halvtimme.

Mixa melonbitarna i en blender eller med stavmixer tills du har en puré. Smaka av med socker om du vill ha en lite sötare melonbellini. Blanda i en skätt bubbel, och mixa lite till.

Lägg några skedar melonpuré i botten på ett champagneglas med hjälp av en sked med långt skaft, och fyll upp med bubbel. Fyll sakta och försiktigt, för den bubblar upp fort och högt! (Den som vill kan även köra allt i en mixer och hälla direkt från kannan ner i glasen.)

Ett annat härligt läskande tips på en lite lättare drink så här när våren kommer är vit sangria.

24 april, 2021

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration