Godaste kycklinggrytan med soja, dijon och dragon
Här kommer ett recept på en supergod kycklinggryta som jag har lagat i många år nu!
Den smaksätts med soja, dijonsenap och torkad dragon, och tack vare de goda smakerna och grädden blir det en krämig kycklinggryta som är lätt att sälja in hos både barn och vuxna.
Den innehåller också ett par matskedar chilisås som gör mycket för smaken, ni vet den där klassiska glasflaskan från Heinz som det rinner så sakta ur. Lite otippat, men en riktig fullträff ihop med sojan, dijonsenapen och dragonen!
Det här receptet på kycklinggryta tog jag fram åt Guldfågeln för några år sedan, och det är det populäraste receptet på deras hemsida vilket känns jätteroligt!
Kycklinggrytan blir härligt mustig och god, trots att den är så enkel att laga och går så fort.
Ingredienserna du behöver till kycklinggrytan
Till att börja med behöver du kycklingfilé, och det funkar lika precis bra med kycklingbröstfilé som kycklinglårfilé.
Du behöver även lök, vitlök, kinesisk soja, dijonsenap, torkad dragon, chilisås och grädde. Salt och peppar också.
Så gör du kycklinggrytan
Börja med att hacka löken och bryna den i en stekpanna.
Skär kycklingen i mindre bitar (gör vad du har tid med, bitarna kan vara ganska stora) och tillsätt den efter en stund och låt den brynas runt om.
Sedan är det bara att ösa i resten av ingredienserna, och låta kycklingen småputtra medan du kokar dig ett trevligt tillbehör till din kycklinggryta!
Hur enkel maträtt som helst att laga, med andra ord.
Vi brukar äta kycklinggrytan till ris, pasta eller kokt potatis. Kokt, pressad potatis är också gott att ha till.
Pressgurka till grytan, måhända?
Serveras det någon form av gryta vill jag ha pressgurka till, det är sen gammalt!
Den här pressgurkan hinner du få klar medan riset kokar.
Fler goda recept med kyckling
Kyckling ligger i topp varje år när svenskarnas populäraste vardagsrätter listas, och det är alltid roligt med ny inspiration på vad man kan laga med kyckling. Här kommer mina fyra favoriter:
- Indisk butter chicken – en indisk kycklinggryta som smakar precis som på indisk restaurang. Alltså på riktigt!
- Citronstekt kyckling med fetaostkräm och risoni – supersnabb vardagsrätt där maten kan stå på bordet på 20 minuter! Använd färdigdelade, extra tunna kycklingfiléer så går det extra fort.
- Asiatisk apelsinkyckling med ris – som på kinesisk restaurang! Lättlagad och blir snabbt en familjefavorit.
- Kycklingpasta med saffran, salami och grädde – en riktig fullträff som vi äter med tagliatelle som är extra god när julen börjar närma sig.
Godaste kycklinggrytan med soja, dijon och dragon
Supergod kycklinggryta som är enkel att laga och går snabbt! Krämig och smakrik tack vare grädde, soja, dijonsenap och dragon.
- Förberedelser: 15
- Tillagningstid: 15 min
- Total tid: 30 min
- Antal portioner: 4 1x
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g kycklingbröstfilé eller kycklinglårfilé
- 3 dl grädde
- 1 msk torkad dragon
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk chilisås
- 1 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Instruktioner
Hacka löken och pressa eller riv vitlöksklyftorna. Bryn i smör eller olja i en stekpanna eller kastrull.
Skär kycklingen i mindre bitar, det är inte så noga hur små eller stora de blir, gör vad du har tid med! Ös ner dem i stekpannan ihop med löken efter en liten stund, och låt kycklingen bli brynt runt om.
Tillsätt sedan resten; grädde, dragon, soja, chilisås och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar, och låt småputtra i ca 10 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta. Och gärna pressgurka eller en sallad.
Den här har jag lagat, från Guldfågelns sida! Hela familjens favoriträtt på fredagar är det. Visste inte att det var du som gjort receptet, vad kul att du gjort recept åt dem!
Vad roligt Anna! Jag har gjort flera recept åt dem genom åren. 🙂 Det är även supergott att göra den här maträtten på fläskfilé, testa gärna det om ni vill prova en annorlunda variant på den.
Så gott gjorde detta recept idag, verkligen så bra!! Tack snälla som alltid för alla recept och inspiration.
Hej Maria! Vad glad jag blir att du gillar den! 🙂 Den är supergod med fläskfilé också om man vill variera sig. Kram!