Skriv ut

Godaste kycklinggrytan med soja, dijon och dragon

Kycklinggryta med soja, dijon och dragon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

 Supergod kycklinggryta som är enkel att laga och går snabbt! Krämig och smakrik tack vare grädde, soja, dijonsenap och dragon.

Ingredienser

Scale
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingbröstfilé eller kycklinglårfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar

Instruktioner

Hacka löken och pressa eller riv vitlöksklyftorna. Bryn i smör eller olja i en stekpanna eller kastrull.

Skär kycklingen i mindre bitar, det är inte så noga hur små eller stora de blir, gör vad du har tid med! Ös ner dem i stekpannan ihop med löken efter en liten stund, och låt kycklingen bli brynt runt om.

Tillsätt sedan resten; grädde, dragon, soja, chilisås och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar, och låt småputtra i ca 10 minuter.

Servera med potatis, ris eller pasta. Och gärna pressgurka eller en sallad.