Öland Sponsrat inlägg

På Böda Sand

Betalt reklaminlägg i samarbete med Böda Sand

På Böda Sand

Vi har tillbringat en helg på Böda Sand igen, och det har känts precis som att åka utomlands, fast vi egentligen bara varit på norra Öland. Det bästa av två världar, helt klart!

Böda Sand stuga laga mat

Vi bodde i en av campingstugorna, och när vi kom upp på fredagkvällen och tjejerna paxat sina sängar lagade vi zucchinipasta i köket. (Det mesta av osten åts dock upp före maten stod på bordet.)

Böda Sand äta i stugan

Vi åt middag i den varma kvällssolen…

Böda Sand lekplatser

…och när vi ätit lekte tjejerna på lekplatsen intill.

Böda Sand lekplats stuga

Det är något jag uppskattar extra mycket med Böda Sand, alla små leklatser som ligger utplacerade mellan stugorna. Det gör att föräldrarna får äta upp sin mat och sitta ner en stund längre än vanligt, samtidigt som man kan ha uppsikt över barnen som leker.

Böda Sand tallskog

Efter middagen promenerade vi de få metrarna ner till stranden. Tjejerna har pratat om att åka tillbaka till Böda i ett helt år nu, ändå sedan vi var där sist. De har längtat efter att få sova i våningssäng, bada i vattenlandet och vid den långa stranden där sanden är så mjuk och len.

Böda Sand kvällsdopp

Peppen för kvällsdopp var maximal, även om inte badkläderna var med.

Böda Sand sommarkväll

Nästan framme…

Böda Sand vatten

Lyckan!

Böda sandstrand

Såhär i början av säsongen är det alltid lite mindre folk, och på kvällarna var vi nästan ensamma på stranden. Men stranden är så lång, så det är inte svårt att få plats ändå.

Böda sanddynor

De ljumma sommarkvällarna vi har nu är verkligen helt fantastiska!

Böda Sand barn
Böda Sand bageri

Nybakade frallor och finkaffe hör semestern till, och på morgonen gick vi bort till campingens bageri och köpte med oss godsaker till frukosten som vi dukade upp och åt på altanen vid stugan. Evelyn förhandlade till sig en rosa munk som hon åt upp innan vi ens kommit tillbaka till stugan.

Böda Sand bageri kaffe

Underbart med finkaffe till frukost! Vi köpte med oss lite apelsinjuice också i ICA-butiken nästan mitt emot. På Böda Sand ligger butiker och matställen på en gata, så campingen är som ett eget litet samhälle. Det känns som att man är på charter, fast man är på en camping. Champing, helt enkelt!

Böda Sand stranden

Tjejerna var taggade till tänderna på dagens första dopp, och så fort vi dukat undan efter frukosten och smort in dem med solkräm gick vi ner till stranden. Eller gick och gick, vissa sprang.

Böda Sand bad

Jag vet ingen som älskar att bada så mycket som Lily gör!

Böda Sand sommar

Vi badade allihop, och det var riktigt härligt!

Böda Sand sola

Minsta barnet deklarerade att ”nu ska jag sola” och la sig platt på sin handduk. Hon låg still i säkert en hel minut.

Böda Sand barfota

Barfotakänslan!

Böda Sand frisör

På Böda Sand finns frisörsalongen Åbergs, och vi hade bokat in att Evelyn skulle klippas. Det behövdes, med tanke på att hon ett par veckor tidigare haft lite egentid inne på sitt rum med sin papperssax. (Jag borde ha förstått att något lurt var på gång när hon var tyst så länge.)

Böda Sand klippning

Inne på frisersalongen blev hon jättefin i håret! Det jämnades till och blev kortare för att smälta ihop med de egenfriserade, avklippta partierna.

Böda Sand fiskspa

Medan vi väntade hälsade vi på fiskarna i fiskspat som kittlade oss om händerna.

Böda Sand Åbergs

Lily fick finfina flätor och blev mycket nöjd med resultatet!

Böda Beach Club lunch

Efter bad och salongsbesök var det dags för lunch, och vi gick till favoritstället Böda Beach Club där det känns som att man sitter på stranden och äter.

Böda Sand lunch

Och det gör man ju också. Med jättehärlig utsikt över de vita sanddynorna och det knallblå vattnet.

Böda Sand barnmat

Men vem bryr sig om utsikt när man fått in sin mjölk? Inte den här tjejen i alla fall.

Böda Sand vattenland

Tjejerna ÄLSKAR vattenlandet. Eller ”Stora badet” som de kallar det. De senaste åren har Evelyn mest kunnat vara i de små barnpoolerna, men i år kunde hon vara i de lite större poolerna och åka vattenrutschkana.

Böda Sand badland

Plask!

Böda Sand glass

Glass i solen. Lika härligt som mjölk!

Böda Sand stugor

Efter badlandet pausade vi vid stugan en stund. Vi åt jordgubbar och chips, och tjejerna hade med sig sina kritor och pysselböcker.

Böda Sand hyra stuga

Så härligt med stughäng och nyduschade barn! (Och chips!) Ni vet den där känslan när man är på semester utomlands, när man varit på stranden hela dagen, kommer till hotellet eller stugan, duschar och gör sig i ordning för att gå ut och äta och samtidigt knaprar på något salt och dricker något kallt? Precis så var det.

Böda Beach club

På kvällen gick vi tillbaka till Böda Beach Club för en god middag i kvällssolen.

Böda Beach Club Meny

Vi åt hamburgare och barnen valde en av barnportionerna. Det är så skönt med matställen som serverar klassiska barnfavoriträtter, så alla blir nöjda och glada.

Böda Beach Club mat

Vi njöt av maten i kvällssolen, och dagen efter gjorde vi repris på förmiddagens aktiviteter innan vi checkade ut ur stugan och åkte hem. Bagerifrallor, strandhäng och bad, man måste ju passa på!

21 juni, 2021

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration