Glass

Isglass på vattenmelon och jordgubbar

Isglass på vattenmelon och jordgubbar

Finns det något mer läskande än isglass i värmen? De här glasspinnarna med vattenmelon, jordgubbar, mynta och citron är lika goda i smaken som de är härliga i färgen. Myntan sätter lite extra friskhet i dem också.

De är hur enkla som helst att göra också, man bara mixar alla ingredienser till en flytande massa och häller ner i formar och fryser några timmar, sedan är det klart! Nu när jordgubbarna är i säsong och det ofta är erbjudande på vattenmelon i matbutikerna är de här det perfekta mellanmålet på varma dagar.

Självklart måste man inte ha i sockret, glasspinnarna blir goda ändå. Om man inte har i sockret kan man minska ner den pressade citronen till en matsked istället för två. Själv har jag i sockret eftersom jag är en gottegris. Jag tycker dock inte att glassen upplevs som onödigt söt, jag tycker att den smakar friskt och fräscht. Men smaken är ju olika, så det bästa är att prova sig fram till vad man själv gillar bäst.

Skriv ut

Isglass på vattenmelon och jordgubbar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading…

Isglasspinnar som är lika goda i smaken som de är läckra i färgen! Vattenmelon, jordgubbar, mynta och citron mixas ihop på nolltid!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Total tid: 10 min + frystid
  • Antal portioner: ca 68 st 1x

Ingredienser

Scale
  •  0,5 liter vattenmelon i bitar 
  • ca 10 st normalstora jordgubbar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 näve myntablad
  • 12 msk socker (kan uteslutas)

Instruktioner

Skär vattenmelonen i mindre bitar och mät upp 5 dl och lägg i en mixervänlig skål. (Mängden är inte supernoga.)

Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg dem i samma skål.

Pressa en citron på 2 msk saft och tillsätt i skålen. Lägg ner myntabladen.

Mixa till en slät massa som du sedan häller i isglassformar. Frys i minst 4-5 timmar.

Mer sugen på glasspinnar med smak av mojito? Det hittar du här.

Lämna en kommentar