Andra, Drinkar, Fest, Glass

Glasspinnar med Mojito

Är ni fler därute som gillar Mojito? Själv tycker jag att det är världens godaste drink, och en av få drinkar som även är nästan lika god alkoholfri. Därför tänkte jag ta drinken ett steg längre och göra isglasspinnar av den. Riktigt gott i sommarvärmen. Inte för att jag haft någon sommarvärme att testa i än, men lite vårvärme har vi haft i alla fall. (Igår såg jag många modiga ölänningar gå runt i shorts och t-shirt.) Man kan säkerligen experimentera med att ha i lite rom i de här isglasspinnarna, men det kan inte bli mycket, eftersom de då inte skulle frysa. Jag valde för enkelhetens skull att göra dem alkoholfria, och de blev supergoda! Tar inte ens tio minuter att svänga ihop.

Mojitoisglass, ca 6 st pinnar
0,5 lime
10 myntablad
33 cl fruktsoda, t ex Sprite
2 msk konc. flädersaft
———-
ev. 0,5 lime och myntablad till garnering

Skär den halva limen i klyftor och lägg i en drinkshaker ihop med myntabladen. Fyll på med lite Sprite. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träslev, och häll sedan i resten av läsken och den koncentrerade flädersaften. Rör om, och sila ner i isglassformar. För garnering: skär en halv lime i små skivor, och släpp ner i isglassformarna ihop med några blad mynta.

16 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  19 april, 2015 at 9:24 f m

  Men alltså! Var är spriten? 😉 Kanske kan doppas i rom? Hm, får grunnas på. Fräscht i vilekt fall som helst.

  Kram kram <3

  1. Helena

   21 april, 2015 at 6:52 e m

   Ja, alltså, jag ber om ursäkt för detta. Hade ingen rom hemma, och ville köra ett säkert kort. Men feel free att marinera glasspinnarna i rom! Ska själv testa lite olika varianter med sprit! Kram på dig!

 2. Karin

  19 april, 2015 at 10:56 f m

  Åh va gott. Solero har en variant som till och med är med rom i som jag köpte i London förra året och den var supergod, så ska verkligen testa det här!

  1. Helena

   21 april, 2015 at 7:32 e m

   Drinkglassar verkar vara superhippt utomlands ju! Vi är så sena i Sverige….

 3. Mårtenssons kök

  20 april, 2015 at 7:40 e m

  Som vi skrev på Instagram så fanns det Mojitoglass i GBs glassortiment när vi var på Mallis (jisses så ungdomliga och coola vi låter!) i somras och fru M nafsade i sej några stycken. Förmodligen är det inget som kommer att ingå i det svenska glassutbudet, med tanke på att det faktiskt var rom i dom:) Men det löser man ju lätt genom att göra egna då, kanoners:)
  För övrigt så påminner ditt inlägg oss om att det faktiskt står två, helt oanvända glassreceptböcker i vår bokhylla, dom måste vi ju ta tag i snart!

  Stor kram på er!

  1. Helena

   21 april, 2015 at 7:33 e m

   GB hänger med, allså! Ja, jag måste göra de här och hälla i lite ROM, det hör jag ju. Annars får jag åka till Mallis! 🙂

 4. Erika Gelotte

  21 april, 2015 at 6:51 f m

  Hmmm, kanske något att satsa på nu när många köksbutiker rear ut silikonformar för glass… Jag tror inte att det blev den boom de hade hoppats på när hemgjord glass skulle lanseras, Linda Lomelinos bok till trots. Jag tänker att man skulle kunna ha dem med och utan alkohol istället för en fördrink när man har gäster. Vad tror du om det? Kram!

  1. Helena

   21 april, 2015 at 7:33 e m

   Det tror jag absolut! Tänkte på det när jag skapade receptet, det blir ju prima i sommar! Måste fila lite på mängden rom, bara.

 5. Madame Edith

  21 april, 2015 at 7:46 f m

  Åh det blev jag sugen på att testa, ser väldigt fräscht och gott ut 🙂 Perfekt nu när vi har så fin väder.

  Kram Madame Edith – Inredare och Matbloggare

  1. Helena

   21 april, 2015 at 7:34 e m

   Ja, nu vill man ha isglass i solen! 🙂

 6. LÁrt de Vivre

  21 april, 2015 at 2:19 e m

  Trillar in på din sida, hittar Mojito glass och blir förförd. Receptet ska testas en dag…

  Kram Kajsa

  1. Helena

   21 april, 2015 at 7:34 e m

   Tack Kajsa! Välkommen till bloggen, och lycka till med glassen! Kram!

 7. Maria

  14 maj, 2015 at 8:27 e m

  Wow, vilken härlig idé till sommaren!! 🙂

 8. Isflingan

  1 augusti, 2016 at 2:01 e m

  Testade äntligen detta recept som funnits på "att-Göra" listan väldigt länge nu. Tyvärr blev glassarna lite för isiga och föll isär ganska snabbt, men god smak de hade dem 🙂

  1. Helena

   10 augusti, 2016 at 5:58 f m

   Vad kul att du testade! Jo, sådär blir det ju lätt med hemmagjorda isglasspinnar tyvärr. Men det är alltid kul att ha gjort dem själv! 🙂

Lämna en kommentar