Drinkar Glass

Glasspinnar med Mojito

Är ni fler därute som gillar Mojito? Själv tycker jag att det är världens godaste drink, och en av få drinkar som även är nästan lika god alkoholfri. Därför tänkte jag ta drinken ett steg längre och göra isglasspinnar av den. Riktigt gott i sommarvärmen. Inte för att jag haft någon sommarvärme att testa i än, men lite vårvärme har vi haft i alla fall. (Igår såg jag många modiga ölänningar gå runt i shorts och t-shirt.) Man kan säkerligen experimentera med att ha i lite rom i de här isglasspinnarna, men det kan inte bli mycket, eftersom de då inte skulle frysa. Jag valde för enkelhetens skull att göra dem alkoholfria, och de blev supergoda! Tar inte ens tio minuter att svänga ihop.

Mojitoisglass, ca 6 st pinnar
0,5 lime
10 myntablad
33 cl fruktsoda, t ex Sprite
2 msk konc. flädersaft
———-
ev. 0,5 lime och myntablad till garnering

Skär den halva limen i klyftor och lägg i en drinkshaker ihop med myntabladen. Fyll på med lite Sprite. Muddla med en muddlare eller skaftet på en träslev, och häll sedan i resten av läsken och den koncentrerade flädersaften. Rör om, och sila ner i isglassformar. För garnering: skär en halv lime i små skivor, och släpp ner i isglassformarna ihop med några blad mynta.

19 april, 2015

16 kommentarer

  1. Ja, alltså, jag ber om ursäkt för detta. Hade ingen rom hemma, och ville köra ett säkert kort. Men feel free att marinera glasspinnarna i rom! Ska själv testa lite olika varianter med sprit! Kram på dig!

 1. Åh va gott. Solero har en variant som till och med är med rom i som jag köpte i London förra året och den var supergod, så ska verkligen testa det här!

 2. Som vi skrev på Instagram så fanns det Mojitoglass i GBs glassortiment när vi var på Mallis (jisses så ungdomliga och coola vi låter!) i somras och fru M nafsade i sej några stycken. Förmodligen är det inget som kommer att ingå i det svenska glassutbudet, med tanke på att det faktiskt var rom i dom:) Men det löser man ju lätt genom att göra egna då, kanoners:)
  För övrigt så påminner ditt inlägg oss om att det faktiskt står två, helt oanvända glassreceptböcker i vår bokhylla, dom måste vi ju ta tag i snart!

  Stor kram på er!

 3. Hmmm, kanske något att satsa på nu när många köksbutiker rear ut silikonformar för glass… Jag tror inte att det blev den boom de hade hoppats på när hemgjord glass skulle lanseras, Linda Lomelinos bok till trots. Jag tänker att man skulle kunna ha dem med och utan alkohol istället för en fördrink när man har gäster. Vad tror du om det? Kram!

 4. Åh det blev jag sugen på att testa, ser väldigt fräscht och gott ut 🙂 Perfekt nu när vi har så fin väder.

  Kram Madame Edith – Inredare och Matbloggare

 5. Testade äntligen detta recept som funnits på "att-Göra" listan väldigt länge nu. Tyvärr blev glassarna lite för isiga och föll isär ganska snabbt, men god smak de hade dem 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration