Drinkar Säsong

Värmande äppeldrink med rom

Varm äppelmust med rom

I helgen när vi hade middagsbjudning och vädret var riktigt novemberruskigt bjöd jag på en variant av varm äppeldrink med rom i. Inte riktigt glögg, och inte riktigt vanlig drink heller, men perfekt att servera så här års som välkomstdricka i glasen. Det värmer extra skönt efter en eftermiddags räfsande av löv i trädgården.

Ifall man hör till de som tycker att vanlig glögg kan vara lite åt det söta eller spritiga hållet, är varm äppeldryck med rom ett prima alternativ. Och helt okej att tjuvstarta med långt före advent, eftersom det just inte är någon glögg, utan äppeldryck. Jag älskar när man kan komma runt saker. Häromdagen åt jag saffranscookies, men eftersom det inte var klassiska lussekatter, så räknas det inte heller.

Följande recept räckte till 4 glas av storleken ovan, samt ett halvt glas påtår till alla.

Skriv ut

Värmande äppeldrink med rom

Varm äppelmust med rom, en riktigt värmande äppeldrink så här på hösten, och perfekt som välkomstdrink på en novembermiddag. 

 • Total tid: 10 min
 • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
 • ca 5 dl äppeljuice eller äppelmust (jag använde Tropicana)
 • 2 msk råsocker
 • 3 kanelstänger
 • ca 1 tsk mortlade kardemummakärnor
 • 1 dl rom (jag använde mörk rom)

Instruktioner

Häll upp alla ingredienser utom romen i en kastrull och låt sjuda, men inte koka. Strax före servering hälls romen i. Servera i värmetåliga små glas, gärna glöggkoppar.

17 november, 2019

14 kommentarer

 1. Här har vi också olika åsikter när det kommer till den frågan:) Anki är som du och tycker det snabbt blir för spritigt med varm alkohol, medan Håkan gärna tillsätter en extra styrketår.
  Oavsett så låter det som en härligt värmande höstdrink!

  Ha en riktigt skön helg, alla tre!
  Kramar

 2. Jag tycker det blir godare än glögg att göra värmande drinkar med äppeljuice. Glögg blir gärna för sött. Låter som en drink för mig och Berra.
  Hoppas ni haft trevligt i Stockholm och på mässan. Verkar varit fint (stort…) utbud på vin, hi hi…

  1. Visst är det? Ibland kan det vara gott att ha i lite ingefära också, och citron. Men vilket tips med calvados, nästa gång ska jag testa det! Tack!

  1. Anna-Karin – jag är helt inne på ditt spår. Därför uppdaterade jag det här receptet för ett par år sedan med din rekommendation, så nu är det det som gäller! Tack!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration