Drinkar, Säsong

Värmande äppeldrink med rom

Varm äppelmust med rom

I helgen när vi hade middagsbjudning och vädret var riktigt novemberruskigt bjöd jag på en variant av varm äppeldrink med rom i. Inte riktigt glögg, och inte riktigt vanlig drink heller, men perfekt att servera så här års som välkomstdricka i glasen. Det värmer extra skönt efter en eftermiddags räfsande av löv i trädgården.

Ifall man hör till de som tycker att vanlig glögg kan vara lite åt det söta eller spritiga hållet, är varm äppeldryck med rom ett prima alternativ. Och helt okej att tjuvstarta med långt före advent, eftersom det just inte är någon glögg, utan äppeldryck. Jag älskar när man kan komma runt saker. Häromdagen åt jag saffranscookies, men eftersom det inte var klassiska lussekatter, så räknas det inte heller.

Följande recept räckte till 4 glas av storleken ovan, samt ett halvt glas påtår till alla.

Skriv ut

Värmande äppeldrink med rom

varm-äppelmust-med-rom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,80 av 5 recensioner

Loading...

Varm äppelmust med rom, en riktigt värmande äppeldrink så här på hösten, och perfekt som välkomstdrink på en novembermiddag. 

  • Total tid: 10 min
  • Antal portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

  • ca 5 dl äppeljuice eller äppelmust (jag använde Tropicana)
  • 2 msk råsocker
  • 3 kanelstänger
  • ca 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl rom (jag använde mörk rom)

Instruktioner

Häll upp alla ingredienser utom romen i en kastrull och låt sjuda, men inte koka. Strax före servering hälls romen i. Servera i värmetåliga små glas, gärna glöggkoppar.

14 Kommentar

  1. Mårtenssons kök

    9 november, 2012 at 4:02 e m

    Här har vi också olika åsikter när det kommer till den frågan:) Anki är som du och tycker det snabbt blir för spritigt med varm alkohol, medan Håkan gärna tillsätter en extra styrketår.
    Oavsett så låter det som en härligt värmande höstdrink!

    Ha en riktigt skön helg, alla tre!
    Kramar

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:33 e m

      Tack detsamma fina ni! 🙂

  2. Lotta

    9 november, 2012 at 5:07 e m

    Jag som inte gillar glögg skulle lätt föredra den här! Jag säger skål för den och för fredag.

    Trevlig helg!

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:33 e m

      Skål Lotta, och trevlig helg! 🙂

  3. Ekenäsliv

    9 november, 2012 at 11:40 e m

    Låter inte fel alls det här!
    Mums nu när mörkret och grådasket drar fram..
    Må fint!
    Kram Anna

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:33 e m

      Håller med dig fullständigt Anna! Kram!

  4. Remsan

    11 november, 2012 at 11:23 f m

    Jag tycker det blir godare än glögg att göra värmande drinkar med äppeljuice. Glögg blir gärna för sött. Låter som en drink för mig och Berra.
    Hoppas ni haft trevligt i Stockholm och på mässan. Verkar varit fint (stort…) utbud på vin, hi hi…

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:34 e m

      Klart att du och Berra ska testa! 🙂 Mässan var toppen!

  5. tina

    11 november, 2012 at 1:50 e m

    Det är så gott med varm äppelmust med kryddor i. Vi brukar hälla calvados i vår, ska testa rom nästa gång! 🙂

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:35 e m

      Visst är det? Ibland kan det vara gott att ha i lite ingefära också, och citron. Men vilket tips med calvados, nästa gång ska jag testa det! Tack!

  6. Amy's piece of cake

    11 november, 2012 at 5:45 e m

    Vilken härlig värmande drink. Är ju inte mycket för sådant men maken han tycker det låter hur smarrigt som helst, det blir en sådan framöver säger han 🙂 Kram på er!

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:35 e m

      Haha, det låter bra! Kram på dig Amy!

  7. Anna-Karin Olandius

    15 november, 2012 at 8:13 e m

    Så gott! En härligt söt och syrlig höstglögg. Men jag ökande mängden rom till det dubbla 🙂

    1. Helena

      1 november, 2019 at 2:36 e m

      Anna-Karin – jag är helt inne på ditt spår. Därför uppdaterade jag det här receptet för ett par år sedan med din rekommendation, så nu är det det som gäller! Tack!

Lämna en kommentar