Sponsrat inlägg

En familjedag på Kvarteret Giraffen

Inlägg i samarbete med Kvarteret Giraffen

Giraffen Kalmar

Förra lördagen åkte vi in hela familjen till Kvarteret Giraffen för en heldag.

Kvarteret Giraffen

Kvarteret Giraffen är det köpcentrum som ligger alldeles strax utanför Kalmars stadskärna, dit många åker för att storhandla för att utbudet är så stort.

Under sommaren och hösten har köpcentrumet stegvis renoverats och byggts om, och nyöppnade för några veckor sedan med flera nya butiker, restauranger och ett rejält uppfräschat utseende. Invigningshelgen blev en riktig folkfest, och sedan dess har besökarströmmen hållt i sig, och med all rätt – Kvarteret Giraffen har verkligen blivit hur trevligt som helst!

HM Giraffen Kalmar

Vi skulle ha gäster över på söndagsmiddag dagen därpå, och jag hade i godan ro tänkt välja ut en duk inne på H&M Home som till skillnad från dukarna därhemma faktiskt var fri från fläckar bortom räddning.

HM Home Giraffen Kalmar

Godan ro är väl ett starkt uttryck när systrarna Elm är med. De uppskattade också butiken, men kanske på ett lite mer …ingående sätt.

Giraffen shopping

Japp. Precis så här såg det ut.

HM Giraffen barn

Men det är väl inte mer än rätt att de får titta på kuddfodral om jag gör det, antar jag. När Olof väl lyckats få med sig barnen ut i korridoren igen var det jag som hade fastnat. Men till mitt försvar låg jag inte på golvet i alla fall.

Lindex Giraffen

Lily slank vidare genom affärsgatan, för den känns verkligen som en gata fastän den är inomhus, och spanade på en potentiell juloutfit. ”En sån fluffig kofta vill jag ha, mamma!” Vi får väl höra med tomten och hans undersåtar.

Baked and Grilled Giraffen

Men även kontaktpersoner till tomten måste fylla på energidepåerna, och ungefär i mitten av köpcentrumet har den nya restaurangen Baked & Grill öppnat. De kombinerar italiensk mat med svensk husmanskost, och kör buffé.

Buffé Giraffen

Och för en barnfamilj är det perfekt! Kräsna restaurangrecensenter under fem år (och dess föräldrar) blir orimligt tacksamma över att kunna plocka barnvänliga klassiker som pizza, spaghetti, pommes och köttbullar direkt från buffén. Salladen och köttbiten med sås fick vi vuxna ha för oss själva, men det skadade ju inte.

Gerdas Giraffen

En butik jag ofta besöker när jag är inne på Kvarteret Giraffen är Gerdas Té & Kaffehandel. Härinne har jag köpt té på lösvikt i hur många år som helst, och ganska ofta slinker det ner någon chokladbit också.

Maxi Giraffen Kalmar

På listan för dagens besök stod även ingredienser till morgondagens middag, och vi självscannade det vi behövde på ICA Maxi inne på Kvarteret Giraffen.

ICA Maxi Giraffen Kalmar

Även härinne fanns det helt andra saker som fångade systrarna Elms intresse än vad deras föräldrar valde att lägga i kundvagnen.

Indiska Giraffen Kalmar

Efter provianteringen på Maxi gick vi vidare till Indiska eftersom de alltid har så mycket fint därinne att duka bordet med.

Indiska Giraffen

Servettringar eller kikare? Det beror på vem man frågar.

Espresso House Giraffen

Sedan var det dags att vila trötta ben (läs föräldrarnas) för en fika. Vi testade Espresso House tomtelatte och den varma choklad med saffranskola. Det slank ner, helt utan problem. Sedan köpte vi med oss mat från Kama Sushi att äta senare på kvällen, innan vi rullade hemåt igen över ölandsbron.

26 november, 2019

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration