Andra Café och fika Utflykt

Picknicklunch i Krusenstiernska trädgården

Häromveckan när solen sken och det var riktigt försommarväder passade vi på att äta vår lunch inne på Krusenstiernska gården i gamla stan i Kalmar.

Vi svängde först runt Kallskänken och hämtade oss varsin caesarsallad, vilken enligt mig är stans bästa sådana.

Den här gången hade vi ingen picknickfilt med oss, utan lånade ett av borden.

Krusenstiernska trädgården är en riktig oas i Kalmar, som ligger precis vid Kalmar slott och stadsparken. På somrarna brukar det vara utomhusteatrar här.

Eftersom det inte ens tar 5 minuter att köra hit från vårt kontor, brukar vi ofta åka hit och äta medhavd picknicklunch när det är fint sommarväder. Det piggar upp på långa kontorsdagar när folk går barbent utanför våra fönster och man längtar ut i värmen.

Men det allra bästa är ju att det finns fika! För när man har ätit sin matlåda är det tradition att gå bort till fikaboden och köpa kaffe och småkakor. Eller saft och bulle. Allting är hembakat och smakar också riktigt genuint och gott.

Det här är också ett mycket populärt tillhåll för föräldralediga med små barn, så det bådar ju gott inför framtiden! Anna och Marija blir inte av med mig på picknickluncherna i första taget.

3 juni, 2014

3 kommentarer

  1. Vilket bra tips! Jag ska till Kalmar i sommar med mamma och min sambo och detta var ju ett bra mål om det blir fint väder. Tid för nedsläpp snart alltså. Så underbart roligt. Att föda barn är en spännande och härlig resa. Något tröttande men väl värt besväret! Kramar!!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration