Säsong

Midsommar – en vecka efteråt

Ja, alltså – nu syftar inte rubriken på att jag skulle ha vaknat till liv först nu efter ett hårt midsommarfirande, utan snarare att bilderna rasslat in så här en vecka i efterhand. Eftersom snapsen är urdrucken och sillen är uppäten för så gott som alla vid det här laget, tänker jag ruva på recepten ett tag till och lägga upp dem när det är sill- och snapsdags nästa gång. Vid jul, alltså. Å andra sidan kan vi inte ta åt oss någon vidare ära för några innovativa snapsrecept, vi köpte färdiga påsar med torkade kryddblandningar och hällde sprit på dem. Riktigt goda var de, så goda att till och med syrran och jag smuttade instämmande. Vi är annars exceptionellt svåra. Mormor var däremot helt öppen med att hon tyckte snapsen smakade illa.

Däremot var hon långt mer positiv till sillen! Hon åt imponerande mängder vitlökssill i krämig röra, och det slank ner en hel del av den andra sillen också. Dock inte för syrran om mig. Som sagt – vi är svåra.

Välkomstdrink däremot hade vi inga som helst problem med! Inte jordgubbstårtan eller det grillade köttet heller. Det hann dock ätas upp innan Olof hann fånga det på bild. Här serverar jag välkomstdrink till Vimal, svärmor och Olofs morbrors jättegulliga fru Maritha.

Till mina välkomstdrinkar har mamma givit mig de fiffiga små stjärnorna, som man kan skriva gästernas namn på. Välkomstbubblet som serverades på midsommarafton var riktigt gott, och görs enligt följande recept:

Ta en kanna av valfri storlek. Fyll den till en fjärdedel med skivade jordgubbar, lägg i några kvistar mynta och fyll upp med rosévin tills två tredjedelar av kannan är uppfylld. Låt stå och dra i kylen en timme, och fyll sedan upp resten av kannan med Sprite lagom till servering. Lägg i några isbitar också. Färdigt! Och ett tips till – köp gärna billiga fördrinksglas på loppis som du inte behöver vara rädd om och som går fint att diska i maskinen. Mina glas kostade 1 kr styck på Kupan.

Nähä hörni, nu är det fredag, och om en timme ska jag bänka mig framför tv:n för att se en efterlängtad repris av något av det bästa svensk TV visat; Nilecity! Kram på er!

1 juli, 2011

4 kommentarer

  1. Tänkt så många gånger att jag ska krydda egen snaps, men det har aldrig blivit av. Era blev ju dessutom väldigt vackra.
    Stjärnorna på glasen var fina. Vart kommer de ifrån, vet du det?

  2. Underbara bilder och välkomstdrinken ska jag absolut prova i sommar. I love rosé. 🙂 Söta stjärnor också, vet du vart din mamma har fått tag på dem?

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration