Andra Säsong

Trädgårdsmiddag vid blåregnet

I lördags grillade vi hemma i trädgården. Mamma och Günter var där, och syrran, Vimal och lilla Rose.

Det var riktigt fint väder, så vi kunde vara ute hela dagen. Vi passade på att fira vår fina mamma lite extra inför Mors Dag, dagen därpå.

Här sitter vi, tre generationers damer. Magen har blivit ganska stor, inser jag nu när jag ser den på bild.

Rose fick smaka lite på min alkoholfria fruktdrink, något som verkade gå hem väl.

Här sitter vi och äter Olofs supergoda grillade kycklingspett inlindade i bacon, penslade med lönnsirap. Recept på det kommer i dagarna! Bally har intagit en strategisk plats.

Till efterrätt åt vi rabarberpaj med vaniljsås. Sedan jag började göra egen vaniljsås har jag blivit helt såld. Recept på rabarberpaj finns här. Jag öser alltid i lika mycket kanel i mina rabarberpajer som jag gör i mina äppelpajer, för kanel och rabarber passar så otroligt bra ihop. En visdom som min mormor lärde mig.


Vi tar väl ett par skrytbilder på blåregnet när vi ändå är igång. Det har aldrig blommat så mycket som det gör i år. Det kan ha att göra med att Olof saxade ner det rejält i höstas, för det hade spridit sig ända till andra ändan av taket och börjat leta sig in under takpannorna.  Första blomningen är alltid utan löv ungefär så här års, och den andra blomningen brukar vara någon gång i mitten av sommaren då blåregnet hunnit bli helt grönt och fullt med löv.

Luktar gott gör det också. Visst, blommorna är giftiga, så man får ju hålla koll på att ingen äter dem. Det är dock ingen risk med Bally. Är det inte lagrat eller hängmörat är risken mycket liten att han stoppar något i munnen. Han har aldrig tuggat sönder en pryl, den lille sorken. 

30 maj, 2014

14 kommentarer

  1. Vad kul! Hoppas den blir stor och fin! Vi har ju haft turen att ta över ett färdigtuppvuxet blåregn, annars hade nog aldrig blivit något här, vi har inte så gröna fingrar… 😉

 1. Så mysigt! Hemgjord vaniljsås är verkligen fantastiskt god! Jag var tvungen att börja göra egen när vi flyttade till USA, eftersom det inte finns här, men nu skulle jag fortsätta med hemgjord även om vi flyttade tillbaka, för det är ju inte speciellt svårt.

  1. Nej, det är ju rätt lätt ändå. Men jag ska inte säga något, jag har bara hållit på med egen sås i ett par månader…. Det är himla smidigt med vaniljvisp och alla färdiga mejeriprodukter vi har i Sverige, det märker man när man kommer utomlands. Första gången jag bodde i Spanien för 13 år sedan var man tvungen att åka utanför stan till en jätteaffär för att få tag i crème fraiche.

  1. Visst är det gott! Häromdagen testade jag att byta ut kanelen mot kardemumma för jag hade hört att det skulle vara gott, men det var faktiskt inte alls lika vasst som kanel. Så behöver du inte prova det, menar jag. 😉

  1. Höhö, den frågan har man fått några gånger, Günter frågar det varje gång vi träffas. 😉 Men nej, enligt ultraljudet vecka 20 var det bara en bebis därinne. Men det är ju bra att den växer, den lille rackaren! Det kommer att bli leverans tidigare än planerat, så nu är det inte så länge kvar. Kram!

 2. Nästa gång jag är på Öland lovar jag att höra av mig:) för nog blir det flera gånger eftersom jag blev störtförälskad i ön!
  Och oj oj oj vad bäbisen i magen växer! Är du säker på att det inte är två? 😉
  Fantastisk buske den där också!

  1. Haha, nej, det ska enligt ultraljudsbildera bara vara en. 🙂 Ja, du måste absoluuut höra av dig nästa gång! Det är hyvens här på sommaren, och jag har koll på ALLA smultronställen! (Spana in kategorin Öland inför nästa trip, så vet du var du kan äta och fika gott.) Och jag kommer ju att ha all tid i världen för att bjuda på fika i trädgården. Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration